A házi az igazi: Így készíts adalékmentes majonézt otthon

A házi az igazi: Így készíts adalékmentes majonézt otthon

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. április 04. 12:00
Miért vennénk meg a boltit, amikor rövid idő alatt sűrű és krémes majonéz készíthető el házilag? Nem ördöngösség, épp ellenkezőleg: rendkívül egyszerű, és csupa olyan dolog szükséges hozzá, amely minden konyhában megtalálhatók.

A majonézkészítés nem egy bonyolult folyamat, nincs szükség hozzá boszorkányságra és varázstudásra sem. A házi változat előnye a boltban vásárolttal szemben, hogy mindig frissen készül, és jól tudjuk, mi van benne. 

Az egyik aranyszabály, hogy ne használjunk hozzá olívaolajat, mert túl erőteljes, és ki fogja hozni a keserű ízt, a legjobb ha repce vagy földimogyoró olajat használunk. De több dologra is érdemes figyelni, többek között arra, hogy csak friss tojással dolgozunk, és minden alapanyagot hűtsünk le.

ALAPANYAGOK  

  • 1 db egész tojás
  • 3 db tojássárgája
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk dijoni mustár
  • 350 ml olaj

Az olajon kívül az összes hozzávalót egy magas falú, szűk edénybe tesszük, majd botmixerrel alacsonyabb fokozaton 2-3 percig turmixoljuk. Ha már kezd világosodni a massza, vékony sugárban, lassan adagoljuk az olajat hozzá. Ha a majonéz világossárga színűvé és tejföl állagúvá válik, akkor készen is van. Kitűnő szósz salátákhoz, húsokhoz, vagy akár egy szelet pirítósra is kenhetjük.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.