Választás

Varga Mihály: a választás tétje, hogy merre megy tovább Magyarország

MTI

Létrehozva: 2022.03.03.

Az országgyűlési választás igazi tétje, hogy merre megy tovább Magyarország április 3. után - fogalmazott a pénzügyminiszter csütörtöki pápai fórumát megelőző sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály kiemelte: az a kérdés, hogy visszafordul-e abba az irányba Magyarország, amelyet 2010-ben maga mögött hagyott, vagy pedig folytatódik az az építkezés, amely az elmúlt évtizedet jellemezte.

A 2010 előtti és utáni időszakot kell mérlegre tenni - mondta.

Közölte: sok veszély veszi körbe Magyarországot - a migráció, az Ukrajnában zajló háború és a koronavírus-járvány - ezért is van szükség olyan stabil kormányzásra, amely az elmúlt években már bizonyított.

A pénzügyminiszter elmondta: a családtámogatások széles köre épült ki Magyarországon, amely segíti a gyereket vállaló, nevelő családokat, az otthonteremtési kedvezményekkel pedig könnyebben lehet lakáshoz jutni. Felsorolta azt is, hogy miként segíti a kormány az adórendszer átalakításával a fiatalokat, a családosokat és a munkaadókat.

Varga Mihály közölte: a 2010 előtti 3,7 millió ember helyett 4,7 millió ember dolgozik.

Kovács Zoltán, a Veszprém megyei 4-es országgyűlési egyéni választókerület kormánypárti jelöltje elmondta: a 87 települést magában foglaló választókörzetben 2018 és 2022 között épületek, utak újultak meg, a Magyar falu programból is sok beruházás valósulhatott meg.

Hozzátette: Pápán európai uniós és magyarországi forrásokból tízmilliárd forintot meghaladó fejlesztés történt, Zircen is mintegy kétmilliárd forint értékben zajlottak beruházások, és a vörösiszap-katasztrófa után újjáépített Devecser is "sok újdonságot tud felmutatni a ciklusban".

A kormánypárti jelölt kitért arra, hogy mintegy 50 templom megújítására csaknem félmilliárd forintot biztosított az állam, a pápai plébániatemplomban pedig 1,2 milliárd forintos fejlesztés kezdődik meg hamarosan.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek