Ukrajna

Ezt gondolja az utca embere a háborúról

Létrehozva: 2022.03.11.

Immár tizenhatodik napja zajlik Oroszország ukrajnai háborúja.

8132931 05.03.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, Russian armored vehicles are seen in Kiev region, Ukraine. On February 24 Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine following recognition of the independence of breakaway Donetsk and Luhansk republics. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)

Míg a magyarok nem akarnak háborúzni, Márki-Zay Péter a baloldal miniszterelnök – jelöltje, továbbra is fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. A Gyurcsány-lista több politikusa is azt hangoztatja, hogy el „kell zárnunk” az orosz „gázcsapot”, a Momentum továbbmegy: azzal riogat, hogy majd spórolnunk kell a gázfogyasztással, miután nemet mondunk a „nagymedve” szolgáltatására. A Metropol megkérdezte a budapestieket, hogy minderről mit gondolnak

Sándor:

„Nem sodródhatunk bele ebbe a háborúba! Én 39-es születésű vagyok, ez a harmadik háborús helyzet már, amit átélek. Ott voltam egy robbanásnál 6 évesen, ott voltam 56-ban október 25-én az Országház téren, és most pedig itt van ez. Háború talán nálunk nem lesz, de hogy gazdasági balhé igen, az biztos. A háború nem normális dolog, ott nincsenek győztesek, csak vesztesek… A vezeték elzárásról nekünk kár beszélni, ha valaki el fogja zárni a gázt, az maga Putyin lesz. Mindenesetre én nem akarom a régi szenes kazánomat elővenni.”

Ani:

„Remélem, hogy nem sodródunk bele a háborúba, maradjunk ki ebből, hogyha lehet! Ne háborúzzon senki, ez az első és az utolsó szabály is! Ne legyen háború, béküljenek ki, oldják meg, így is elég látni azt a sok szegény embert, aki most ide jött Magyarországra, nem szeretném, hogy mi is hasonló helyzetbe kerüljünk! Az nem lenne jó, hogyha elzárnák a gázvezetékeket, de hallottam, hogy lehet, hogy van valami más megoldás már.”

Endre:

„Maradjunk ki ebből a háborúból! Ne legyen annyi emberi élet veszélyben. Se fegyvert, se katonát ne küldjünk, ez a jó hozzáállás, nem a Márki-Zay-féle. Maradjon így, ahogy van a gázellátás és a villamos energia. Én nem támogatom, hogy úgy szankcionáljuk az oroszokat, hogy elzárjuk a csapokat.”

László:

„Én mindenképpen ellenezném a háborút, de úgy gondolom, hogy nem fog Magyarországig eljutni a harc. NATO tagország vagyunk, ha megtámadnának minket, akkor a NATO-nak is bele kellene állnia a harcba. Én azt támogatom, hogy kimaradjunk ebből. Ne küldjünk fegyvert, vagy katonát a határra, azt hiszem, ez a reális hozzáállás! A humanitárius segítségnyújtással teljesen egyetértek, de a fegyveres hozzájárulással nem... Nagyon összetett dolog ez a szankciórendszer, azonban konkrétan a gázelzárást nem támogatom.”

Margit:

„Esély meg van rá, hogy belesodródjunk a harcba, de nagyon remélem, hogy nem fogunk. Támogatom, hogy teljesen maradjunk ki ebből a konfliktusból, mert nekünk annyi lenne, hogy ha ebbe beszállnánk. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentéseit a háborúval kapcsolatban nagyon felelőtlennek tartom. Felháborító, mert nem gondolkodik, ő a parasztokat lenézi, de neki józan paraszti esze nincs… Ha elzárjuk a csapokat, akkor meghal az ország: nincs olaj, nincs gáz, akkor kész vége! Jobb lenne, ha nem zárnák el. Látjuk, hogy nyugatabbra emelkedik a gáz és a benzin ára. Én eddig Orbán Viktornak köszönhetően nem vettem észre a rezsin az emelkedést. Sokan nem kedvelik, de ezt jól csinálta, az biztos.”

Richárd:

„Nem örülnék neki, hogy ha belesodródnánk a háborúba, de elképzelhető, hogy megtörténik. Eléggé nagy hálózat van kiépülve, sok repterünk van, kiépült vasútvonalak, hátországként lehet, be tudnának vetni minket, hogyha szükség lenne rá. Én Dorogon lakom, látom, hogy repülők biztosítják a magyar légteret... Szerintem, ha a gázvezetékek elzárásával szankcionálnák az oroszokat, az szívás lenne. Nagyon negatív hatása lenne gazdaságilag. Politikailag lehet, hogy hosszú távon jó döntés lenne, de rövid távon nem.”

Kati:

„Remélem, hogy kimaradunk a háborúból. Szeretném, ha béke lenne... Azt nem tudom, hogy mi lesz abból, hogy csomó ország szankciókat készített az oroszok ellen. Ha jól tudom, akkor Magyarországnak van gáztartaléka, De mi lesz azokkal az országokkal, ahol nincsen gáztartalék? Más témákban is vita van a jobb és a baloldaliak között, és rivalizálnak egymással, de én szerintem ma nincs olyan kormányfőjelöltünk, mint Orbán Viktor. És félreértés ne essék, én nem vagyok egy Orbán-rajongó, de jó néhány döntésével egyetértek.”

Tibor:

„Nem értek a politikához, de szeretném, ha Magyarország ne sodródna bele a háborúba. Legyen vége, ez is pont elég volt! Mindenképp tartózkodnék a fegyverek és katonák küldésétől. Embert semmiféleképpen nem küldenék Ukrajnába, magyar ember ne haljon meg egy más ország háborújában… Ha elzárnák a gázcsapokat, az katasztrófa lenne nekünk. Ha a külpolitikát figyeljük, a német kancellár és a holland külügyminiszter is egyetért ezzel. Erre van építve az egész európai ipar és háztartások nagy része.”

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138915_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27176_resized.jpg?avcount=1713429016
origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132754_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: máris szerelmes Hilda?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137580_auto_resized.jpg
ripost.hu

Édes családi fotón Puskás-Dallos Bogiék, ilyen nagyot nőt Ábel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140208_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Videón a titok, amiért Lunyin kivédte Bernardo Silva 11-esét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27174_resized.jpg?avcount=1713429016
origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138596_auto_resized.jpg
travelo.hu

Elindultak a kalauz nélkül közlekedő vonatok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713429016
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713429016
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Súlyos baleset történt a Richter Cirkuszban: egy ember kizuhant a halálgömbből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UVRAEPj92Rde_reGPCrh9iaTrDIK_5_6dA-lS3Set-0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1MGEzMWU5ODljMTRlNTg4MTE3ZmYyMjI4ZjBlOTk3.jpg
Házborzongató

Rommá égett a fiatal szerelmesek háza - Nyolcadik hónapban lévő kismama és párja maradt otthon nélkül

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/unOv5ayKkWjYdvGJze0GYnDOOo7N4uZBfbD7h8RnrKc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QzYWUyMzBkYzFmNzRhYzRiN2EwZWM0NjM4ZWRmMThm.jpg
dugó

Kilométeres torlódás Budapestnél - ma sem könnyű munkába jutni