Botrány

Újabb dokumentumok kerültek elő: Hadházy ki akarta zárni nevelt fia életéből az édesapát

Létrehozva: 2022.02.04.

Hosszú harcot vívott a kisfiáért az az édesapa, akinek elvált feleségét Hadházy Ákos vette el. Az akkor még állatorvosként dolgozó politikust a Bors birtokába került iratok szerint az édesapa azzal vádolta, hogy fizikailag és lelkileg terrorban tartja gyermekét, és ki akarja őt túrni a fia életéből.

Hadházy Ákos bántalmazza 4 éves nevelt  fiát – állította annak édesapja többször, következetesen. Mint azt a Bors tegnap megírta, dokumentumok, egyes vallomások szerint  az édesapa szerint az akkor még állatorvosként dolgozó politikus többször is megverte gyermekét, a haját húzta, kicsavarta a lábát. 

Különösen azután durvult el a helyzet, hogy megszületett Hadházy vér szerinti gyermeke – attól fogva a nevelt gyermek mostoha lett, írta le többször is beadványaiban az édesapa, aki féltette gyermekét a nevelőapától, és úgy érezte, elvadítják tőle édesfiát. Persze tudjuk, milyen nehéz helyzet, amikor az elvált szülő életébe új társ lép, és a gyermek mostohaapát kap. Ez mindig nehéz, és nagy odafigyelést kíván a szülőktől, valamint az új társtól. Az édesapa beadványaiból az olvasható ki, hogy Hadházynak nem egykönnyen sikerült megbirkóznia ezzel az élethelyzettel, a nevelőapai szereppel. 

„Gyermekem szavának hiszek: 

„Volt nejem és a jelenlegi férje folyamatosan azon fáradoznak, hogy a gyermekkel kapcsolatos jogaimat minimálisra korlátozzák, véleményük szerint az én szerepemnek annyi kell, hogy legyen, hogy fizetem a tartásdíjat, és kéthetente elviszem hétvégére a gyermeket, ám mindezen kívül semmilyen módon nem szólhatok bele a gyermek életét érintő döntésekbe, óvodai rendezvényeken nem vehetek részt, a kapcsolattartások között telefonon sem érintkezhetek a gyermekemmel…. Továbbra is fenntartom azon állításomat, hogy gyermekem szavának hiszek, és fiamat fizikailag bántalmazták...” – írta az édesapa az egyik beadványában. Egy másik iratból az derül ki, hogy az édesapának Hadházy Ákos születésnapja miatt kellett lemondania arról, hogy kisfiával együtt legyen, pedig ez az ő kapcsolattartási ideje volt. A gyermeket „...egy állatorvosi klinikán szoktam átvenni, ahol a volt feleségem élettársa dolgozik, és éppen rendel…” – írta, vagyis Hadházy úgy vigyázott a négyéves kisfiúra, hogy közben dolgozott.

 „A volt nejem férje különböző fenyítési formákat alkalmaz”

A szeptemberi beadványok azonban már sokkal súlyosabb problémákról szólnak: a kisfiú arra panaszkodott, hogy nevelőapja, Hadházy megfélemlíti, édesanyja távollétében bántja, megveri. Szeptember 19-én az édesapa emiatt eljárást indított a Családvédelmi Szolgálatnál. „...Gyermekem meg van félemlítve, s nem gondolom, hogy a testi fenyítés az egyetlen lehetséges módja egy gyermek megfegyelmezésének, s kimondottan aggódom amiatt, hogy a fiam nem érzi biztonságban magát abban a családban, amiben él, hiszen az édesanyja nem ad hitelt a szavainak, így nincs senki, aki a kisgyermeket megvédje. Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy fiam elmondása szerint volt nejem férje a különböző testi fenyítési formákat főként akkor alkalmazza, ha az édesanya nincs otthon vagy nincs a közelben...” – írta beadványában az édesapa. Szeptember 24-én ezt megerősítette: „...legutóbbi láthatásom alkalmával a fiam igen rossz lelkiállapotban volt, folyamatosan panaszkodott volt feleségem férjére, aki elmondása szerint mind fizikailag, mind érzelmileg megfélemlíti őt.” 

A család életét Hadházy irányította, ez derül ki abból, hogy a kisfiú édesapja nehezményezte: „a gyermek édesanyja kizárólag a férje munkahelyi telefonszámát, illetve az állatklinika (a férj munkahelye) ügyeleti telefonszámát adta meg. Sajnos a férje viszont nem hajlandó szóba állni velem...” Erre utal az is, hogy Hadházy felesége még a saját bankszámláját is megszüntette, nem lehetett tovább oda utalni a gyerektartást. 

 


 Hadházy: Kontrollálom a szavaim, ha konfliktusunk támad – előtte nem?

Az soha nem tisztázódott, végül a kisfiú hol és hogyan sérült meg annyira, hogy három öltéssel kellett összevarrni a fejét. Mint arról tegnap beszámoltunk, a jegyzőkönyvek szerint az anya az édesapának először azt mondta: ugrált a gyerek az ágyon és leesett, így ütötte be a fejét, később a hatóságok előtt Hadházyval együtt már azt állították, hogy a horvátországi nyaralás első napján rohangált, akkor esett el, és vágta a fejét egy bútorba. 

Mindenesetre volt konfliktus a gyerek és a nevelőapa között, ezt Hadházy Ákos is elismerte a gyámhatósági eljárás során, amikor úgy nyilatkozott: „...A feljelentés óta be kell vallani, hogy nem merek közelíteni felé (a gyermekről beszél, a szerk.), kontrollálom a szavaimat. Ha valami konfliktus támad kettőnk között, feleségemet kérem meg, hogy rendezze el...” 

A kisfiú az édesapjának azt mesélte a fejsérüléséről, hogy a nevelőapja adott neki akkora pofont, hogy egy bútor adta a másikat, de a gyermeket soha nem hallgatták meg, és az esettel kapcsolatban hivatalos pszichológiai vizsgálat sem történt. De legalább Hadházy a továbbiakban visszafogta magát – ha lehet neki hinni...


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714079410
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163356_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejest ugrott a sekély medencébe, most cikkünk nyomán összefogtak Tamásért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159944_auto_resized.png
metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163576_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyar Pétert árulónak tartja, már az egyetem alatt sem voltak jó viszonyban – fejtette ki Kocsis Máté (Videó)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714079410
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163165_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163431_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Életvégi orvos vagyok – ezt látják a felnőttek, mielőtt meghalnak, de ez más a gyerekeknél”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros