Borzalom

A rémségek otthonának hívják a Pándy-házat: Rágcsálók lepték el az egykori sorozatgyilkos otthonát

Kóré Károly

2022. február 7. hétfő 07:30

Nyestek özönlötték el Pándy András házát Dunakeszin. Ugyan a sorozatgyilkos-családirtó belgiumi segédlelkész már csaknem 9 éve halott, senki sem kívánja megvenni egykori otthonát. A szomszédok szerint rendkívül rosszak az ingatlan energiái.

Hungarian pastor and former teacher of protestant religion Andras Pandy (L) is flanked by plainclothed policemen as he is being taken from one of his three houses situated at Quai de l'Industrie in Brussels, 03 November. The pastor is alleged to have murdered six members of his family, all of whom disappeared between 1986 and 1990. The remains of at least two bodies have been found in the basement of one of Pandy's three Belgian homes. (Photo by DANIEL WILLAM / BELGA / AFP)

Teljesen lepusztult az egykori sorozatgyilkos családirtó, Pándy András háza Dunakeszin. A szomszédok nemes egyszerűséggel a rémségek otthonának hívják az ingatlant, aminek tulajdonosi háttere zavaros. A ház senkinek sem kell.

A közelmúltban már az önkormányzat embereinek kellett ott nagytakarítást végezniük, ugyanis az elburjánzott növényzet kényelmes otthont biztosított a nyesteknek. A kistermetű ragadozók elszaporodtak, és szinte megtizedelték a közelben lakók tyúkjait.

Nyestek lepték el a kertet

 

Lányával együtt végezte a vérengzést

Az 1997. október 16-án letartóztatott Pándy Andrást két felesége és négy gyermeke meggyilkolása miatt ítélte a belga bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre. A magyar származású segédlelkész betegesen féltény volt hitveseire, miközben maga sem volt a hűség mintaszobra. Még a mostohalányát is megerőszakolta, Tímea pedig teherbe esett. A gyilkosságokban Pándy egyik leánya, Ágnes is részt vett. Az áldozatokat előbb lelőtték, majd a holttesteket savban oldották fel. Az ügyet világszerte heves médiaérdeklődés övezte. Amikor a lelkész betöltötte a 80. életévét, felmerült, hogy a börtönből egy idősek otthonába szállítják, ám erre nem került sor. Hat évvel később, a rácsok mögött fejezte be életét.

 

Volt, aki még a házát is eladta, hogy meneküljön

Gizi manapság is rendszeresen elsétál a családirtó egykori otthona előtt.

- Manapság csend és nyugalom honol a kertben, de sosem felejtjük el, mi volt itt az ügy kirobbanásakor. Rendőrök, újságírók és tévéstábok lepték el a környéket. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, hogy Pándy vajon Dunakeszin is elásott-e holttesteket, de a kertjéből végül csak állati maradványok kerültek elő. András rémtettei az egyik szomszédot annyira megrázták, hogy azonnal eladta a házát és messzire költözött – mondta Gizi, aki pontosan emlékszik a sorozatgyilkosra. 

- Elevenen él bennem Pándy alakja. Nem volt kifejezetten magas, mégis jó kötésű férfi volt. Köszönőviszonyban voltunk. Igazán jól a szemközti szomszédja, Misi bácsi ismerte, de ő néhány évvel ezelőtt meghalt. Rajta kívül csak két hölggyel ápolt Dunakeszin szoros kapcsolatot, rajtuk kívül nem sok embert engedett közel magához – mesélte az idősödő hölgy, aki szerint hosszú évek óta alig teszi be ember a lábát a lelkész házába.

Gizike sokszor látta az utcán Pándyt

 

 

Helybéli: nagyon rosszak ott az energiák

A lakosság nagy része Pándy halála óta kicserélődött, de a házat mindmáig a rémség otthonának tekintik.

- Nagyon rossz az épület kisugárzása, az energiája. Az évek alatt nyilván sokat romlott az állapota is, ezek miatt pedig lehet, hogy a legjobb lenne, hogyha az egészet ledózerolnák – mondta a Borsnak egy középkorú férfi.

 

 

A sorozatgyilkos a börtönben halt meg. Fotó: AFP

Nagy tudású embernek ismerték

Pándy András 1957-ben hagyta el Magyarországot. Akkor emigrált Belgiumba, ám a 70-es években egy rövid időre visszatért szülőhazájába. Azokban az időkben Dunakeszin élt. A József utca környékén ugyan mindenki tudja, hogy pontosan melyik házban lakott a sorozatgyilkos, már kevesen élnek azok közül, akik egykor személyesen is találkoztak vele. Endre nem éppen büszke rá, hogy kapcsolatban állt a gyilkossal, ezért arra kért bennünket, hogy arcát ne mutassuk.

- Egy nyugdíjasklubban ismerkedtem meg vele, igaz, én még akkor nem voltam idős. Sokat beszélgettünk, és egy nagy tudású embert ismertem meg benne. Barátságos volt – mondta a férfi a Borsnak.

- Az egyik rokonunk figyelmébe ajánlottuk a házat, de végül nem sikerült megvennie, mert tisztázatlan az ingatlan tulajdoni viszonya.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy YouTuber megpróbált processzort cserélni a MacBookjában

borsonline.hu

Súlyos kijelentés: ennyi ideje van hátra a nagybeteg Putyinnak?

metropol.hu

Szívszaggató jelentés: Berki Mazsi már tudja, mi okozta Krisztián halálát

hirtv.hu

Együtt erőszakolt meg egy 17 éves lányt az ismert színész és zenész

life.hu

Berki Mazsi már tudja, mi okozta Berki Krisztián halálát

mandiner.hu

Rossz hír a Nyugatnak: Putyin nyersanyagcsapdát állíthat fel a fél világnak

origo.hu

Az autóban felejtette a fiát, majd fejbe lőtte magát az apa

mindmegette.hu

Fogyássztori: így dobott le 25 kilót terhessége után Kitti

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Újabb részletek érkeztek a 16 éves lányról, aki Visegrádnál tűnt el a Dunában

borsonline.hu

Szinte a vírusnál is fertőzőbb ez az új játék!

További cikkek

Kulisszatitok

Pornósok árulták el, milyen szag terjeng egy forgatáson

Gyilkosság

Fához kötözve találták meg a pornósztár meztelen holttestét