Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

2022. január 18. kedd 08:49

Újabb bizonyító erejű fotók és dokumentumok érkeztek a Metropol szerkesztőségébe a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elképesztő gazdagságáról. Kiderült, Mártha Imre nem csak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy magánszigeten(!) hamarosan egy reneszánsz (!) villa építésébe is belekezd.

„Gazdag ember. Nagyon. (…) Én több Mártha Imrét szeretnék” – bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

2 milliárdos Prisztás-villa, egy balatoni kikötő és egy alsóőrsi 500 milliós villa, egy 60 milliós Bentley, és egy luxus kondomínium Amerika egyik leggazdagabb városában, Naplesben, Floridában. Sokan azt hitték, már ez is sok a jóból, de nincs még vége Mártha Imre nem egészen önkéntes „vagyonbevallásának”.

Óceánparti birtoka is van Floridában – ide fog építkezni

Az elmúlt héten a Metropol szerkesztőségébe eljuttatott újabb fotók és dokumentumok szerint a Naples városában vásárolt luxuslakás csak előfutára volt a többi, Floridában megvásárolt ingatlannak. A Metropol információi szerint hosszabb-távon a Magyarországról való távozását tervezi a cégvezér, ugyanis hamarosan építkezésbe kezd egy floridai, óceánparti birtokon, lényegében egy magánszigeten. Aminek sokmilliárdos értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire.

Mártha Imre elképesztő vagyona tovább gyarapodott. Reneszánsz villára vár a magánsziget

Dicsekszik is vele: „ellenőrzöm a leveleimet!”

Ezúttal egy olyan fotó landolt a Metropol szerkesztőségében, amin Gyurcsány kedvenc tanítványa éppen besétál erre az óceánparti ingatlanra.

Persze ezúttal sem marad el a Mártha Imre-féle magamutogatás, mert a képaláírásból kiderül, hogy a fővárosi köztisztaság, távfűtés, kertészet és temetkezés egyszemélyi főnöke igazi otthonának ezt a luxusingatlant tartja.

„Ellenőrzöm a leveleimet!” – írta Mártha a kép mellé, persze szokásos sznob stílusában angolul: „ Lets's check my mail”

Egy mesterséges sziget sarkán található a birtok

A hétköznapi emberek számára elérhetetlen luxusingatlan, amint a Metropolhoz eljuttatott adásvételi szerződésből kiderül egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található. Ami megsokszorozza az értékét, mert így a szokásosnál is nagyobb saját jachtkikötő építhető a sarokingatlanra.

Csak a földterület önmagában milliárdos érték

A mesébe illő floridai ingatlan értékét a Metropol által megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik. Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége.

A Google-maps alapján egyelőre ennyi látható Mártha Imre újabb „szerzeményéből”. Az ingatlan egyenes, cölöpökkel körbevett partja azt bizonyítja, hogy egy a milliárdosok kedvéért a mangrove-erdő kiirtásával létrehozott mesterséges szigeten sikerült megint bevásárolnia a fővárosi közművezérnek.

Mártha telke – Saját kikötőből indulhat hajókázni a fővárosi közművezér

Innen fog kihajózni az óceánig

Mártha Imre ingatlanát még értékesebbé teszi az is, hogy az van a legközelebb a csatorna bejáratához, ami kivezet egészen az óceánig.

A Google-maps segítségével az is nyomon követhető, hogyan lehet majd Mártha jövőbeni kikötőjéből a mangrove-labirintuson át kihajózni a Mexikói-öböl gyönyörű vizére. Ez a Ten Thousands Island nemzeti park vidéke, a világ milliárdosainak egyik rejtekhelye. Az erre hajózók útját gyakran egész delfincsapatok kísérik.

A kérdés már csak az, hogy került ide a fővárosi közműcégek vezére, akinek már saját postaládája is van a milliárdosok birodalmában. Miközben Mártha Imre még soha nem szerepelt a leggazdagabb magyarok százas listáján…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy szál bugyiban, meztelen mellekkel fotózták a magyar playmate-et

metropol.hu

Könnyes búcsú! Az Euróvízió győztes zenekarának énekese is elindult a frontra – Videó!

borsonline.hu

Anyát és lányát gázolták el Baranyában: Annamária meghalt, a 12 éves Ramóna életéért harcolnak

hirtv.hu

Leomlott egy hatemeletes épület felső három emelete Budapest XII. kerületében

origo.hu

Ők a legkegyetlenebb szökésben lévő magyar bűnözők

travelo.hu

Az életéért küzdött a férfi egy krokodillal szemben Queensland vízeséseinél

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Szomorú jövőt jósol januárban a celebvilágnak egy boszorkány: Az első jóslat beigazolódott

borsonline.hu

Tiniként szinte mindent elvesztett: Arra ébredtem fel, hogy felgyújtottak

További cikkek

Botrány

Jobbik-szexbotrány: Először szólalt meg az áldozat, ezt mondta

Tragédia

Három gyerekkel lett földönfutó az egyedülálló Andrea: „Semmink sem maradt”