TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

2022. január 26. szerda 03:00

Hajnalonként a tragédia időpontjában, 4:50-kor ébred Krupich János, az augusztusban történt szabadbattyáni buszbaleset túlélő sofőrje, aki eddig táppénzen volt, de már szeretne újra dolgozni. A közlekedési katasztrófa következtében összesen kilencen veszítették életüket.

2021.08.15. Buszbaleset az M7 autópálya Szabadbattyáni lejárónál. Nnagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Forrás: Mediaworks

Krupich Jánost nem gyötrik rémálmok. Igaz, ehhez pszichológus segítségére is szüksége volt, de úgy érzi, már túl van a nehezén. Augusztus 15-én egy horvátországi túráról hozott vissza barátjával és kollégájával, M. Lászlóval együtt egy nagyobb csoportot. A szabályoknak megfelelően többször is váltották egymást, hogy mindketten eleget pihenhessenek. Utoljára nem sokkal azelőtt, hogy a jármű egy hídpillérnek ütközött, majd az oldalára borult. A volán mögött ülő László azonnal meghalt, csakúgy, mint hét utas. A baleset halálos áldozatainak száma napokkal később kilencre emelkedett. János magára a becsapódásra nem emlékszik, hiszen abban a percben mélyen aludt. 

Szörnyű látványt nyújtott az összeroncsolódott busz Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Gyárban nem dolgozna

– Soha nem felejtem el a gázolaj szagát, ami mindent ellepett. Hallottam a sikolyokat, és próbáltam minél több embert kimenteni – mondta a Borsnak Krupich, aki a baleset óta táppénzen volt.

– Eddig képtelen voltam dolgozni. Tulajdonképpen nem csináltam semmit, inkább regenerálódtam. Az élet azonban megy tovább, muszáj felállnom – magyarázta a sofőr, és hozzátette: a Volánnal minden bizonnyal közös megegyezéssel megválnak egymástól.

– A saját autómat a baleset után is rendszeresen vezettem. Nekem ez a hivatásom, ez az életem. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz azzal gond, hogy továbbra is hivatásos sofőrként fogok tevékenykedni, de még nem tudom, hogy hol. Csak az biztos: egy gyárban nem tudom magamat elképzelni – nyilatkozta a férfi, aki a legjobb barátja mellett az édesanyját is elveszítette a balesetben.

Krupich Jánosnak pszichológus segített feldolgozni a történteket Fotó: Kisalföld

Minden nap látogatja édesanyja sírját

– Az anyukám a születésnapjára kapta az utat, mert már régóta szerette volna látni a tengert. Jól érezte magát. A balesetről szerintem senki sem tehet, a váltótársam is mindig felelősen járt el. Eleinte foglalkoztatott a kérdés, hogy mit ronthattunk el Lászlóval, és vajon miért történt meg a tragédia, esetleg mit tehettem volna másképp, de a lényeg, hogy a baj bekövetkezett. Néha elönt a melankólia. Természetesen nincs olyan nap, hogy ne gondolnék az anyukámra, a sírjához is mindennap kimegyek a bezenyei temetőbe, és mécsest gyújtok. Meglátogatom a mindössze 4-5 sírhellyel arrébb nyugvó barátomat is – mesélte János, akiben a lelki ereje ellenére is mély nyomot hagytak a történtek.

A turistákat szállító jármű Horvátországból tartott hazafele, amikor megtörtént a tragédia, a balesetben kilencen vesztették életüket Fotó: Nagy Norbert / Mediaworks

Még tart a nyomozás

– Minden hajnalban a tragédia időpontjában, 4:50-kor felébredek, és aztán nehezen alszom vissza. Nem tudom, meddig marad ez így, de azt igen, hogy tovább kell élnem. Az édesapámat a közelmúltban megműtötték, rá is vigyáznom kell. A gondokat leszámítva minden rendben, de a rendőrségi eljárást még nem zárták le. Szeretném már tudni, hogy a szakértők milyen eredményre jutottak. Tőlem csak annyit kérdezhetnek, milyen mélyen aludtam, ezért érdemben nem tudok hozzájárulni a munkájukhoz – fejezte be János.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dömötör Csaba Gyurcsánynak: Hogy nem szakad le a plafon? Amikor a saját népére lövetett, az volt törvénytelen

szoljon.hu

Diana hercegnő tragikus sorsára juthat egy újabb uralkodó! (Videó)

metropol.hu

Telihold van a Skorpió jegyében, ami jót jelent

magyarnemzet.hu

Így akadtak ki a 24.hu újságírói Jakab Péterre + videó

life.hu

Kivételes pillanat: Voksán Virág először mutatta meg szerelmét - Fotó

mandiner.hu

Három párbeszédes kiállt Orbán beszéde alatt, és elmondták, miért nem szavaztak rá

metropol.hu

Hihetetlen dolog történt a LifeTV-nél, miután Berki Krisztián üzent a túlvilágról

lakaskultura.hu

Ahol öröm a főzés: színes konyhák, inspiráló árnyalatok

life.hu

2022-ben is folytatódik a Procter and Gamble erdőtelepítési programja (x)

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Most adta ki a riasztást meteorológiai szolgálat: veszélyes, ami jön

borsonline.hu

Megrázó helyszíni fotók a hevesi tragédiáról, többen meghaltak

További cikkek

Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést: Vihar tarolja le mindjárt ezeket a megyéket

Karrier

Abból csinált vállalkozást, hogy nem volt pénze virágot venni édesapja sírjára