Születés

Rendőrök rohantak kórházba a budapesti dugóban vajúdó kismamával

2022. január 25. kedd 07:30

Még a múlt hét csütörtökön történt, hogy a Fejér megyében élő Barbaránál megindult a szülés, férjével, Balázzsal tehát azonnal autóba pattantak és célba vettek egy budapesti magánkórházat. Minden rendben is ment – volna, ha gyermekük nem éppen a belváros szívében dönt úgy, hogy megindul a kívül tágasabb nagyvilág felé...

Forrás: Police.hu

Az ifjú házaspár tehát január 20-án indult útnak, hamarosan megszülető kislányuk pedig a reggeli csúcsforgalom kellős közepén unta meg az odabent való várakozást. A gyermek leendő édesapja ekkor éppen az Erzsébet híd pesti hídfőjénél araszolt, szerencséjére azonban pont egy rendőrautót pillantott meg kocsija visszapillantójában. – Én arra eszméltem, hogy a férjem hirtelen behúzta a kéziféket és már pattant is ki a kocsiból – mondta el Barbara, aki nem mellesleg február 17-ére várta a három héttel előbb jelentkező csöppséget.

Szállítanak és védenek

– Az előttünk haladó gépjármű sofőrje hirtelen kitette az elakadásjelzőt, kollégámmal pedig először arra gondoltunk, bizonyára lerobbanhatott – emlékezett vissza beszélgetésünk elején Kovács Kornél rendőrfőhadnagy, aki társával, Németh Martinnal együtt szintén megállt, hogy az autóban ülők segítségére siessen. Igaz, ekkor még fogalmuk sem volt arról, milyen bajba is kerültek az utasok...

A rend őreire a Budai Várban való helyszínbejárás után ugyanis egy jóval nemesebb feladat várt: miután a fiatal pár közölte, hogy Barbara fájásai immáron 3-4 percesek, a biztos urak azonnal átültették a hölgyet szolgálati járművükbe, majd a megkülönböztető jelzést felkapcsolva átrohantak vele a városon.

Nagy volt a sietség – meg az aggodalom

Útközben folyamatosan arról kérdezgettük a leendő anyukát, hogyan is érzi magát – mondta el a BRFK Biztosítási Osztályán dolgozó Kornél, hozzátéve, hogy társával együtt töretlenül biztatták a körülményekhez képest higgadt, ugyanakkor azokban a percekben már erősen ziháló Barbarát. A kórházba érve még a szülészetre is felkísérték a nőt, akit ekkor már egy ápoló várt – gondjaira bízták hát Barbarát.

Németh Martin és Kovács Kornél, a két segítőkész rendőr (Fotó: Police.hu)

A kismamával ellentétben a kispapa azonban közel sem volt nyugodt – Kovács főhadnagy szerint nem kell túl nagy bátorság ahhoz, hogy kijelentsük: feleségével együtt vélhetően legelső gyermekük születésére készültek azon a bizonyos napon. A zsaruk a kórház parkolójában találkoztak legközelebb a férfivel, akit azonnal biztosítottak arról, hogy neje jó kezekben, és kielégítő állapotban van.

Az örömnél semmi sem volt nagyobb

Barbara és Balázs azóta már boldog szülők: a fiatal asszony egy makkegészséges, közel 3 kilogrammos és majd' fél méteres kislánynak adott életet a Nyírő Gyula Kórház szomszédságában működő magánintézményben – a gyermek a Tamara Tímea nevet viseli. A hatósági állományt 10 éve erősítő Kovács Kornél azóta már privát üzenetet is kapott az újdonsült anyukától. – Kornél roppant kedvesen érdeklődött a kórházban a hogylétünk felől, de mivel nem adhattak neki felvilágosítást, meghagyta az elérhetőségét, így később én magam kerestem fel. Ezúton is mindent köszönök neki és persze a társának, hiszen igazán előzékenyek voltak, és szinte besuhantak velünk a kórházba – tette hozzá a gyermekét azóta már otthonuk melegében szoptató kismama.

Barbara személyesen küldött nekem néhány sort, amiben közölte, hogy a gyermekükkel együtt mindnyájan jól vannak 

– mesélte a főhadnagy, aki éppen ezért hagyta meg elérhetőségét a kórházban, hiszen mindenképp tudni akarta, hogy van a család, akiknek a rendőrséggel együtt ezúton is sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megbánta a 919 férfit a szex világrekordere

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

ripost.hu

Ekkor kell felszedni a kertbe ültetett krumplit, mutatjuk a jeleket

vg.hu

Repülőrajtot vett a győri klímacég, a hőszivattyú biztató termék

metropol.hu

Beleszédülsz, ha megnézed a 66 éves Besenyei Péter műrepülését – Videó!

travelo.hu

Egy nap és kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét

borsonline.hu

Sokkot kaptak az orvosok, még ők sem vették észre, mi rejtőzik a tini testében

borsonline.hu

Komplikációk léptek fel betegsége során, amputáción esett át a Nagy Ő sztárja

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

borsonline.hu

Berki Krisztián édesanyja: Minden éjszaka ott áll a fiam az ágyamnál

További cikkek

Figyelmeztetés

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon