Tragédia

Felfoghatatlan: 4 héttel kisfia születése után meghalt az édesanya

Bors

Létrehozva: 2022.01.11.

Nagyon boldog volt a fiatal, amikor megtudta, hogy várandós. Mindig is szeretett volna szülő lenni, de sajnos nem tarthatott sokáig az álma.

Képünk illusztráció

Forrás: Pixabay

Az orvosok hibájából vesztette életét egy tinédzser édesanya, aki szülés közben közel négy liter vért vesztett.

A tragédia akkor vette kezdetét, amikor a vajúdó, 17 éves Teegan Barnardot a nyugat-sussexi Chichesterben található St. Richard’s Kórházba szállították. A vártnál nagyobb babánál obstrukció lépett fel, ami azt jelenti, hogy a gyermek nem tudott kilépni a medencéből. Parker egyébként 4,3 kilóval jött a világra. 

Fotó: Pixabay

Két órával azután, hogy megszülte fiát, az újdonsült anyuka állapota drámaian romlásnak indult. Hirtelen az ajkai elkékültek és légzési problémái támadtak. A komplikált szülés miatt megállt a szíve és agykárosodást szenvedett. A fiatal azonban nem adta fel, küzdött és ekkor még sikerült stabilizálni az állapotát.

Az orvosok haza is engedték, de négy héttel később a Hants állambeli Havantban lévő otthonában meghalt. Váratlanul vérezni kezdett, amit nem lehetett megállítani. 

A vizsgálatok megerősítették, hogy az NHS irányelvei szerint Teegannak a 38. héten – három héttel a tényleges szülés előtt – felajánlhatták volna, hogy megindítják a szülést, de nem tették. Ha felajánlották volna a számára a korábbi szülés lehetőségét, és világra is hozta volna gyermekét, akkor még ma is élhetne.

Sally Walters szülésznő nyolc hetes állapotosan kezdte felügyelni Teegan terhességét. A szakember elmondása szerint a vizsgálatok nem mutatták ki, hogy óriás babája lesz a fiatal lánynak. A kisfiút egyébként Teegan szülei vették magunkhoz. 

- Teegan különleges személy volt, és tele volt élettel. Nagyon örültünk, amikor teherbe esett. Nagyon várta már, hogy szülő lehessen, és fantasztikus anya lett volna. Még mindig nem tűnik valóságosnak, hogy Teegan életének legszebb napja tragikus véget ért. Az idő megállt a családunk számára – mondta a gyászoló édesanya egyben friss nagymama, Abbie Hallawell a The Sun oldalának.

- Teegan nagyon büszke lett volna Parkerre, és arra, hogy milyen boldog kisbaba, aki minden nap fejlődik. Bár az édesanyja nélkül fog felnőni, elmondjuk majd neki mennyire szerette őt. És azt is, hogy Teegan mindig a családunk része marad – tette hozzá Abbie. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek