Bántalmazás

Ezt akarta eltitkolni Hadházy Ákos: gyermekbántalmazási ügy került elő

2022. január 21. péntek 10:18

A választási évben úgy tűnik sűrűsödnek a különböző, politikusokat érintő ügyek.

Az elmúlt hónapokban Szilágyi Liliána gyermekkori, édesapja általi bántalmazással volt tele a sajtó. Ezúttal a Nevelőapa blogon jelent meg az a cikk, amelyik Hadházy Ákos nevelőapaként megtörtént gyermekbántalmazási ügyét igyekszik, dokumentumokkal alátámasztva felgöngyölni. A cikk azért is érdekes, mert Hadházy erről tudomásunk szerint sohasem beszélt - szúrta ki a Propeller.

Az ügy lényege a cikk szerint, hogy „2005-ben Hadházy Ákos nevelt gyermekét a családi nyaraláson megütötte, majd össze kellett varrni a gyerek fején a sebet. – állítja Hadházy nevelt gyermekének édesapja.” Bizonyítékul egy orvosi látlelet szolgál, amelyben többek között az áll, hogy “Az apa elmondása szerint fiát néhány nappal jelen vizsgálatát megelőzően, nevelőapja bántalmazta.”

„A szeptemberi eset nem a semmiből jött, már 2005 júniusában az édesapa jelzett a gyámhatóságnak, hogy a gyermekük anyja nem a válási megállapodásnak megfelelően neveli gyermeküket, a láthatás jogát korlátozza. Az anya a dokumentum szerint meg is fenyegette az apát, hogy nem fogja látni a gyermeket.” A cikk állítása szerint „Szekszárdon az ügyre szinte mindenki emlékszik.”

Az apa szeptemberben újabb levelet írt a gyámhatóságnak, amiben már kitér a bántalmazásra is, és újabb vizsgálatot követelt. Többek között azt írja, hogy: “Zárójelbe szeretném megjegyezni, hogy X (szerk. megj: értsd: név törölve a jegyzőkönyvből) elmondása szerint volt nejem férje a különböző testi fenyítési formákat akkor alkalmazza, ha az édesanya nincs otthon vagy nincs a közelben”, majd „Októberben az apát meghallgatta a gyámhatóság, ekkor is elmondta, hogy fiát nem először bántották, és részletesen leírja az esetet, amikor sapkában kapta meg nyár végén a gyereket, hogy ne vegye észre a sebet a fején.”

A cikk szerint született egy gyámhatósági jelentés is, ami bár állapított meg a gyermeknél problémákat, például bepisil az óvodában, de összességében nem látta bizonyítottnak az állításokat. Továbbá megállapítja, hogy

„Hadházy nem vesz részt a gyerek nevelésében, tehát nem tartja magát nevelőapának. És azt is tartalmazza a jelentés, hogy az édesanya nem hajlandó az édesapával együtt egy asztalnál megbeszélni a gyermek helyzetét.”

A leírás szerint, bár végül nem született elmarasztaló határozat, a gyámügy „ennek ellenére “hivatalból” a Városi Ügyészségre terjesztette fel Hadházy Ákos gyerekbántalmazási ügyét.”

Mégis azok után, hogy a kiskorú a cikk szerint a nevelőapjára, Hadházyra vallott: „A jegyzőkönyv után nagy meglepetésre mégis elutasította a további vizsgálatot a Szekszárd Megyei Jogú város jegyzője, leírták, hogy kizárható a nevelőapa bántalmazó tevékenysége. Van ugyan egy kiskorú vallomás, de az nem ér semmit.”

„December 15-én az apa megfellebbezte a döntést, de 2005 december 28-án a fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasították.” – írja a cikk.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes aszteroida tart a Föld felé, pénteken érkezik

borsonline.hu

Tovább gyűrűzik a Kinder-botrány: rengetegen kerültek kórházba szalmonellás termékeik miatt

life.hu

Egy toitoi mögött közösült rajongójával a magyar énekes - Le is videózták (18+)

hirtv.hu

„Szia, motorozni mentem, majd jövök” - 15 éves motorost gázolt halálra a vonat

life.hu

Megtörte a csendet az ukrán menekült lány, aki miatt elhagyta családját a kétgyermekes apuka

hirtv.hu

A lengyeleket támogatja, azonban a magyar kisebbséget nem segíti Ukrajna

magyarnemzet.hu

Ilyen a siker Karácsony szerint: se konkrét adatok, se minőségi munka

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. május 24.: a Nap és a Jupiter boldogságot és szerencsét hoz!

life.hu

Fokozd a barnulást kényeztető kakaóvajjal! (x)

borsonline.hu

Állítsd le! – üvöltötte kétperces fellépése után G.w.M

borsonline.hu

„Ha akarnám sem tudnám titkolni, hogy jól érzem magam” - Immár hivatalos, elvált Marsi Anikó

lakaskultura.hu

Megújult lakás pillanatok alatt, fillérekből? Lehetséges!

További cikkek

Válság

A közvilágításon spórolnak német városok

Időjárás

Kiadták a riasztást: Jégesővel és viharral érkezik a hidegfront az országba