Botrány

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni

2022. január 23. vasárnap 12:16

A baloldali jelölt ugyanis többek között arról is beszélt, hogy a korábban a Fidesz által kikényszerített népszavazással eltörölt vizitdíjat és a kórházi napidíjat is visszahozná.

Az egészségügy centralizálására készül a baloldal, ha megnyerik a választásokat – ismerte el Komáromi Zoltán, a baloldal egészségpolitikusa az ATV egyik műsorában. Hogy ez pontosan mit jelent, azt Komáromi részletesen is kifejtette: a kisebb kórházakat bezárnák, 10-15 intézményben látnák el a betegeket országszerte. Mindez azután hangzott el, hogy Márki-Zay Péter hónapok óta a legvadabb ötletekkel bombázza a magyarokat, többek között fűszoknyás lányokat és indiai szemműtéteket ígérve. 

Komáromi Zoltán személyén is elég könnyen tetten érhető, hogy Gyurcsány a főnök, Márki-Zay a beosztott. Komáromi éveken át a Gyurcsány-párt egészségpolitikusa volt, majd néhány hónapja Márki-Zay Péter hivatalos egészségügyi felelőse. 

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája – próbálta felvázolni a fizetős egészségügy előnyeit Márki-Zay Péter. 

A baloldal jelöltje hónapok óta kábítja a magyarokat olyan választási ígéretekkel, amelyek nyilvánvalóan abszurd képtelenségek. Eközben viszont olyan egészségügyi modell bevezetésére készül, amely a magyar embereket drámaian érintené. A magánosított egészségügy, a vizitdíj visszavezetése ugyanis nagy kiadásokkal járna minden családnak. A baloldali jelölt ugyanis többek között arról is beszélt, hogy a korábban a Fidesz által kikényszerített népszavazással eltörölt vizitdíjat és a kórházi napidíjat is visszahozná. 

Nemrégen Komáromi Zoltánt, a baloldal hivatalosan első számú egészségpolitikusát az ATV kérdezte a programjukról. Ismert, Komáromi a Gyurcsány-kormány idején aktívan részt vett a vizitdíj melletti kampányban. Később Gyurcsány egészségpolitikusa lett. A DK-s politikus szavai a legrosszabb forgatókönyvet vetítették előre: A kistelepülésen élők elbúcsúzhatnak a helyi kórházaktól és sokat kellene utazniuk ahhoz, hogy ellátást kaphassanak, ha 2022. április 3-án a baloldal nyerne. 

A műsorvezető felidézte, hogy többször is elhangzott az a vád, hogy centralizálni és magánosítani szeretnék az egészségügyet egy kormányváltás esetén. Komáromi kis híján letagadta az egészet. 

Ezt hazudja a kormánysajtó és a lakájmédia. Szóba nem került a vizitdíj szó. Szóba nem került a centralizá ..., illetve a centralizáció igen... – zavarodott bele a hazudozásba az egészségpolitikus.

A műsorvezető vissza is kérdezett, hogy milyen vonatkozásban kerül elő a centralizáció?

Komáromi válasza, hogy az országban 10-15 centrumot hoznának létre, mivel egyes szakemberekből igen kevés van. Vagyis a baloldal egészségpolitikusa elismerte, hogy számos vidéki kórházat, és persze osztályt egyszerűen megszüntetnének.

 AZ ATV MŰSORVEZETŐJE VISSZA IS KÉRDEZETT, HOGY JÓL ÉRTI-E. – AKKOR EZ AZT JELENTI, AKKOR MÉGIS IGAZ, HOGY MEGSZŰNIK A SZÜLÉSZET, VAGY MEGSZŰNIK A TRAUMATOLÓGIA A KISEBB KÓRHÁZAKBAN? – KÉRDEZTE A RIPORTER. KOMÁROMI: „MINDENHOL A VILÁGON." 

 A baloldal egészségpolitikusa hozzátette: Egy szülészet akkor működik jól, és akkor biztonságos ott szülni, hogyha egy évben azon az osztályon ötszáz szülést levezettek."

Vélhetően tehát, ahol ennél kevesebb csecsemőt hoztak a világra, azokra az osztályokra a bezárás vár. Egy vidéki fórumon nemrég Márki-Zay Péter is zavaros eszmefuttatásba kezdett a vidéki városok szülészeti és sürgősségi ellátásáról. Azt is kijelentette, hogy a szüléshez nem kell orvos." Lényegében ezt az álláspontot erősítette meg Komáromi Zoltán is.

A baloldali jelölt már arról is kifejtette véleményét, hogy egyes kezeléseket, például bizonyos típusú szemműtéteket érdemesebb lenne a magyaroknak Indiában elvégeztetni. A jelölt ezen beavatkozások kapcsán arra hivatkozott, hogy Amerikában is így csinálják. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kibuggyannak az áttetsző ruhából a PSG-sztár szexi feleségének hatalmas mellei - képek

metropol.hu

Könnyes búcsú! Az Euróvízió győztes zenekarának énekese is elindult a frontra – Videó!

metropol.hu

Durva, ami felénk közelít, mínusz 1 fokig lehűlhet a levegő

mandiner.hu

Szalma György (Kontra): Joe Biden és kormánya újra bebizonyította, hogy nincs érzéke a diplomáciához

ripost.hu

Riasztották a mentőket, baleset miatt teljesen lezárták a főutat

vg.hu

Elkezdték az azovsztali sebesültek elszállítását

origo.hu

Ők a legkegyetlenebb szökésben lévő magyar bűnözők

travelo.hu

Az életéért küzdött a férfi egy krokodillal szemben Queensland vízeséseinél

borsonline.hu

Kamera előtt tette szét formás lábait a pornós csaj – 18+ fotó

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Tiniként szinte mindent elvesztett: Arra ébredtem fel, hogy felgyújtottak

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: Vihar tarolja le mindjárt ezeket a megyéket

További cikkek

Botrány

Jobbik-szexbotrány: Először szólalt meg az áldozat, ezt mondta

Tragédia

Három gyerekkel lett földönfutó az egyedülálló Andrea: „Semmink sem maradt”