Luxus

Úgy él, mint egy amerikai milliárdos a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Címkék
Mártha Imre

2021. december 20. hétfő 08:17

Mintha tudatosan provokálná saját munkatársait a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Mártha Imre a budapesti közműholding vezérigazgatója megdöbbentő módon dicsekszik a megszerzett milliókkal. Luxusszállodák a világ legdrágább pontjain, jacht utak a tengereken meglehetősen alulöltözött hölgyek kíséretében, milliós szörfdeszka, vitorlások, és naponta, provokatív módon váltogatott tízmilliós órák. Ilyet még az amerikai milliárdosok is ritkán tesznek.

A fővárosi közműcégek munkatársai meghökkentő fotóalbumot juttattak el a Metropol szerkesztőségébe, és mint az a lap hétfői számából kiderül, sokan találgatják közülük, hogy miből gazdagodott meg ennyire látványos módon, ennyire hirtelen Mártha Imre a budapesti szemétszállítás, a távfűtés, a kertészet, sőt a temetkezés csúcsvezetője, akit a munkatársai Gyurcsány-fiókának gúnyolnak a háta mögött.

Mártha ugyanis Gyurcsány személyes kedvenceként, még 2008-ban kapta meg alig 32 évesen(!) a csúcspozíciónak számító elnök-vezérigazgatói posztot a Magyar Villamos Műveknél. A dolognak nem lett szép vége, négy ügyben is büntetőeljárás indult ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, de a botrányos ügyekből a végén valahogy „szerencsésen” kimosdatták.

Gyurcsány-fiókaként később sem feledkeztek el róla, nemzetközi multi cégek adták kézről-kézre. Aztán persze egyenes útja vezetett a Karácsony Gergely-féle bábönkormányzatba, ahol szinte egyik napról a másikra megkapta, az összes fontosabb cégvezetői posztot. A kedvéért, nyilvánvalóan Gyurcsányék közreműködésével, egyetlen óriási holdingba olvasztották össze a FŐTÁVOT, a fővárosi közterület fenntartó vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is. Gyurcsány utasítására Karácsony engedelmesen neki adta az összes kulcspozíciót, ő lett a hatalmas cég elsőszámú vezére.

Mártha Imre luxuséletmódja nagyon hamar beszédtéma lett a fővárosi közműcégek dolgozói közt, ráadásul mintha szándékosan provokálná is a munkatársait. Miközben a cégeknél folyamatos a leépítés, emberek százai rettegnek kirúgástól, (nemrég egyikük megrázó interjút is adott erről a Metropolnak), egyenesen megalázónak tartják a cégvezér milliárdosokat megszégyenítő posztjait a közösségi médiában.

A legnagyobb felháborodást kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jachtozó képre, amin egy csaknem meztelen hölggyel volt látható, ráírta: HOME OFFICE.

Az alábbi fotókat a fővárosi közműcégek dolgozói gyűjtötték össze és juttatták el a Metropol szerkesztőségébe. Imilive, így hívják a neten a fővárosi közművek vezetőjét.

Napi egy millió forintért hajókázgattak

A poszt tanúsága szerint a munkások által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér néhány hete éppen valahol, a Costa Del Solon a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén jachtozott egy látványos hölgy kíséretében. Nem sikerült megtudni, hogy saját tulajdona-e képen látható hajó, de egy ilyen kategória bérlése is napi 1 millió forint körül van a Costa Del Solon, Spanyolországban.

Mártha Imre láthatóan igyekszik mindig úgy fotózkodni, hogy a rajta lévő óra is jól kivehető legyen. Pedig ezúttal „csak egy” kb. 1 millió 900 ezres Breitlinget csatolt magára.

De nem ez volt mostanában a fővárosi cégvezér egyetlen provokatív, a kirúgástól tartó dolgozókat alázó posztja. Szintén alig néhány hete egy marokkói 7 csillagos luxusszállodából jelentkezett be, a hajszínből ítélve már egy újabb dekoratív hölgy társaságában. POOL VIBES, írta nagyképűen a posztra.

Nem adta alább ezúttal sem, látványosan szórta a pénzt, hiszen ebben a marrakeshi szállodában, a Namaskar-palotában egyetlen éjszaka 1 millió 627 ezer 640 forintba kerül. Úgy tudni, 10 napot sikerült itt eltöltenie.

A fővárosi- közműcégek dolgozói valóságos fotóalbumot juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. Ahogy elmondták, ezek a képek kézről-kézre járnak a munkatársak között, és aki egy új Gyurcsány-fióka posztot talál, azonnal körbeküldi a neten.

A képek mindegyike a vagyonával megdöbbentő módon kérkedő embernek mutatja Mártha Imrét, aki mindenkinek szeretné megmutatni, hogy felveti a pénz, hogy tényleg szinte szórja a milliókat…

A posztokon gyakran játszik főszerepet egy-egy méregdrága óra. Például ez a 15 millió forintot érő, tényleg csak milliárdosok számára gyártott Hublot, amelyik a beszédes UNICO KING GOLD BLUE nevet viseli, mert jelentős részben 18 karátos aranyból készült.

A fővárosi közműcégek dolgozói mindössze azt szeretnék tudni, hogy miközben a közterület-fenntartótól a Főtávig, a kertészeti vállalattól a kéményseprőkig folyamatos a leépítés, hogyan és miből élhet ennyire nagylábon, provokatív módon a cégvezér…

További cikkek

Omikron

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

Tragédia

Tragédiába torkollott a jégen való biciklizés Szúnyogszéken

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

szon.hu

Fényes nappal kinézel az ablakon és hoppá, lámúr a motorháztetőn! Íme a Ferenc körúti romantika!

origo.hu

Titokzatos lila sziklákat találtak a Marson

vg.hu

Az orosz–ukrán háború boríthatná az európai gázellátást

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a lengyelek megóvták az oroszok elleni meccset – sajtóhír

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 25.: sorsfordulat vár a Bikára, a Szűz szerencsés

origo.hu

105 éve született Ernest Borgnine - képgaléria