Aktuális

"Kiabálta, hogy ég a ház" – mindenük odalett, segítségre szorul az újpesti focista családja

Bors

2021. december 11. szombat 18:25

Lakhatatlanná vált a ház, újjáépítése pedig nagyon sok pénzbe kerül.

Kolena Norbert, az Újpest FC klubrekordere feleségével, Dorottyával és a 2,5 éves Dominikkal otthon nélkül maradt, miután november végén tűz ütött ki az óbudai otthonukban.

„Vasárnap késő este volt, a gyerek aludt, a férjem is lefeküdt már, én még fent voltam a házimunka miatt. Hirtelen furcsa hangokat hallottam, mintha szélvihar lenne vagy valamit dobálnának. Tűzre nem gondoltam, azt hittem, hogy van kint valaki vagy valakik. Gyorsan szóltam a férjemnek, hogy menjen ki és nézze meg. Ő kiment és a másik percben már azt kiabálta, hogy ég a ház” – idézte fel a történteket Dávid Dorottya, a futsalos felesége.

A nő a pici gyerekkel a kezében futott ki az égő házból, átadta a gyereket a szemben lakó rokonoknak és visszafutott az égő házba. „A kutyát még sikerült kimenekítenem. Már égett az egész gyerekszoba, de a szekrény még nem, gyorsan kivettem a téli overállt felülről és Dominik kedvenc plüssjátékát magamhoz kaptam, az előszobából felkaptam a csizmát. Többre nem volt idő, mert terjedtek a lángok ” – mondta az anyuka.
Én sokkot kaptam, fel sem fogtam, hogy mi történik, még vissza akartam menni cuccokért, de a párom kirángatott, nehogy rám omoljon a ház” – tette hozzá.

Kiderült: a kazán meghibásodása okozhatta a tüzet. A tető és a gyerekszoba teljesen leégett, a nappali és a konyha szerkezetileg ép maradt. A családnak nemcsak a háza veszett oda, szinte az összes személyes tárgyuk, ruháik és a gyerek kedvenc játékai is bent égtek a tűzben.

„ Szeretnénk a házat újjáépíteni, ami nagyon sok pénzbe kerül. Biztosításunk nem volt. Csak a tetőre 5 milliót mondtak, 10-15 millióba biztosan bele fog kerülni. Soha nem kértünk semmit, de a mostani helyzet túlnő rajtunk, önerőből nem tudjuk megcsinálni, segítségre van szükségünk” – mondta könnyek közt Dorottya.

Szerencsére most van hol lakniuk, az önkormányzattól kaptak egy egyszobás szükséglakást egy évre Békásmegyeren. A lakhatási problémájuk így átmenetileg megoldódott, de hosszútávú segítségre van szüksége a családnak.

Az Újpest FC színeiben 116 bajnokin 69 gólt szerzett Kolena Norbert. A klubrekorder a Láng SK, a III. Kerületi TVE és a Gázművek nagypályás csapataiban is megfordult. Futsalos pályafutása során 2012 és 2018 között szerepelt az Újpestnél, melynek csapatkapitánya is volt.

A család minden segítségért hálás. Aki segíteni szeretne, a 10401804-85505251-50551009-es számlaszámon keresztül megteheti, Kolena Norbert névre utalhat, Adomány címén.

További cikkek

Gyász

Gyászol Orbán Viktor: Isten veled, Lajos bácsi!

Házkutatás

Házkutatásokat tartottak és eljárást indítottak Cseh Katalinék ügyében

Ez is érdekelhet

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

borsonline.hu

Kiderült: ekkor robban fel a Nap és pusztítja el a Naprendszert

life.hu

Stana Alexandra elismerte, hogy egy párt alkot Meggyes Dáviddal - Azt is elmondta, hogyan jöttek össze

hirtv.hu

Lefejelte a vásárlót, aki csak a dohányboltba akart bemenni - videóval

boon.hu

Luxusjárműveket vett Miskolc baloldali vezetése

origo.hu

Elhagyatott holdbázisra invitál az Epic ingyenjátéka

nemzetisport.hu

Mol Fehérvár: kölcsönvették a Dinamo Kijev középpályását – hivatalos

vg.hu

Oroszország szerint a NATO-nak Romániát és Bulgáriát is el kéne hagynia

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

mandiner.hu

A világ legboldogabb országa – Hungarikumokkal a világ körül 5/4.

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

origo.hu

A magyar kultúra napján mutatják be a Látjátok feleim című filmet