Városháza eladás

Tanúvallomás támaszthatja alá a korrupció gyanúját a Városháza-ügyben

2021. december 17. péntek 09:35

Közjegyző előtt hitelesített nyilatkozatot tett egy tanú, aki megkereste a fővárosi Fideszt.

Forrás: MTI

A levél, amelyet Láng Zsolt olvasott föl egy csütörtöki sajtótájékoztatón, alátámasztja a kiszivárgott hangfelvételeken a Városháza-ügyben eddig elhangzott információkat, és megerősíti, hogy Karácsony Gergely tudott az eladási szándékról, és tízszázalékos jutalékot kértek volna a vevőktől. A főpolgármester közzétett egy bejegyzést, amelyben ismét tagadta a vádakat.

Büntetőjogi felelőssége tudatában közjegyző által hitelesített levélben írta meg egy ingatlanközvetítő a budapesti Fidesznek, hogy ügyfelei számára is eladásra kínálták a Városházát 2021 májusában – jelentette ki Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus felolvasta a levelet, amelyből a következők derültek ki. A szerzőt, aki ingatlan-tanácsadással foglalkozik, 2021 májusának elején hívták meg egy, a fővárosban eladásra szánt ingatlanokkal kapcsolatos tájékoztatóra. A levél szerzője hangsúlyozta, nem ő kereste meg a fővárost, hanem a budapesti vagyonkezelő kezdeményezte a megbeszélést – írja az Index.

A tájékoztató a fővárosi vagyonkezelő irodájában zajlott, ahol annak vezetői befektetőket kerestek fővárosi ingatlanok megvásárlására. Ezek között a Városháza is szerepelt, amelyet negyvenmilliárd forintért kínáltak a potenciális vevőnek.

BARTS BALÁZS VEZÉRIGAZGATÓ PEDIG ARRÓL TÁJÉKOZTATTA A JELENLÉVŐKET, HOGY AZ ÉRTÉKESÍTÉSEK A FŐVÁROS VEZETŐINEK, ÍGY A FŐPOLGÁRMESTERNEK A TUDTÁVAL ÉS BELEEGYEZÉSÉVEL TÖRTÉNNEK.

A levél egy következő befektetői megbeszélésről is beszámol, amelyen Berki Zsolt elmondta, hogy a pályázatokat szükség esetén irányítottan, testre szabottan írják majd ki, ezért van szükség előzetes egyeztetésre.

BERKI AZT IS KIFEJTETTE, HOGY AZ EGYES ÉRTÉKESÍTÉSEK UTÁN AZ Ő TISZTELETDÍJA TÍZ SZÁZALÉK. A SZOKATLANUL MAGAS ÖSSZEGET AZZAL INDOKOLTA, HOGY ABBÓL MAGASABB KÖRÖK IS RÉSZESÜLNEK A FŐVÁROSNÁL.

A levél azzal zárul, hogy a rejtélyes ingatlanközvetítő leírja, ügyfelei nem kívánták a magas tiszteletdíjat kifizetni Berkinek, és elálltak az üzlettől.

Láng Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a nyilatkozatot tevő személy vállalja, hogy megjelenik a fővárosi vizsgálóbizottság előtt, és szükség esetén a rendőrségen is hajlandó vallomást tenni. A fővárosi Fidesz vezetője arról is beszélt, hogy december 20-án, hétfőn a fővárosi vizsgálóbizottság meghallgathatja majd a férfit, illetve ő átadja a levél eredeti példányát a nyomozó hatóságnak.

A levél és az új tanú megjelenése jelentős előrelépést jelenthet annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság a Városháza-ügyben. A férfi nyilatkozata ugyanis alátámasztani látszik mindazt, ami az Anonymus-maszkos alak által korábban közzétett hangfelvételekből is kiderül.

Karácsony Gergely Facebookon reagált az új fejleményre. Azt írta:

Látom, megjött az utasítás a »központból« a fővárosi Fidesznek, értem is az okát, tényleg nincsenek jó napjai a miniszterelnök oligarcháinak. De ideje tudomásul venniük: Budapest nem lesz a Fidesz-oligarchák játszótere.

A főpolgármester ezúttal is azt az álláspontját hangsúlyozta, hogy az ügyben megjelent hangfelvételek manipuláltak, majd azzal viccelte el az ügyet, hogy leírt egy képzelt párbeszédet a miniszterelnök korrupciójáról, és jelentkezőket kért, akik hajlandók lennének rögzíteni azt egy felvételen.

(Index)

További cikkek

TikTok

Veszélyes trend terjed az interneten, még véletlenül se próbálja ki!

Tragédia

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

Ez is érdekelhet

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

likebalaton.hu

2022-es autópálya-matrica: vásárláskor erre mindenképp figyelj

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

magyarnemzet.hu

Márki-Zay kampánytanácsadója egy elítélt, adócsaló botrányhős

szon.hu

Halálos lakástűz Mándokon

origo.hu

Elhagyatott holdbázisra invitál az Epic ingyenjátéka

nemzetisport.hu

Videó: Beckham inspirálta a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjét

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

mandiner.hu

Aktualne: Orbán Viktorban a csehek több mint negyede bízik

magyarnemzet.hu

Gyermekbántalmazással hozták összefüggésbe Hadházy Ákost

mandiner.hu

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben