Aktuális

Hatalmasat hibáztak az orvosok, holtan találták meg kórházi ágyában az édesanyát

Bors

2021. december 12. vasárnap 14:00

A családot összetörte az édesanya halála és a mai napig nem tudják feldolgozni a történteket. A kórházban hatalmas hibát vétettek.

A 41 éves Charlene McGregort a glasgow-i Queen Elizabeth Kórházba szállították egy fül mögötti ciszta kezelésére még márciusban. A négygyermekes édesanyát azonban másnap kora reggel holtan találták meg a kórházi ágyában. 

Ha még ez nem lenne elég, a skóciai kórház alkalmazottjai hat hétig tárolták a fagyasztóban a nő holttestét, mielőtt megvizsgálták volna a halála okát. A családja összetört a tragédia miatt, és kétségbeesetten keresték a válaszokat. 

A boncolás eredményei nem voltak meggyőzőek és a tényleges igazságra csak később, a rendőrségi vizsgálat során derült fény. Az édesanya halálát metadon túladagolás okozta. A családja azonban továbbra is értetlenül áll a történtek előtt. 

Charlene drogproblémákkal küzdött, de leszokóban volt, még terápiára is eljárt. Tíz éve ugyanazzal a férfival élt és kezdte rendbe szedni az életét.

– Nem volt a legjobb élete, de kezdett megváltozni. Nem sok közünk volt a drogproblémáihoz, de metadonprogramban volt, és a receptjét csökkentették. Úgy tűnt, hogy őszintén el akar távolodni a drogoktól. Nem lett volna szabad úgy távoznia, ahogyan meghalt, és még mindig nem tudjuk, miért történt. A halála előtti éjszakán arra kérte az ápolókat, hogy adjanak neki valamit, ami segít elaludni. Ez hajnali 2 óra körül volt. Reggel 6 órakor már halott volt – árulta el a DailyStar-nak az elhunyt nő testvére, William.

A család tudta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a szokásosnál kicsit tovább kel várniuk a boncolási eredményekre, de amikor hat hét után semmit sem hallottak Charleneról, kapcsolatba léptek a kórházzal. Az intézmény sürgősen behívatta a hozzátartózókat és sűrű bocsánatkérés közepette ismerték be, hogy megfeledkeztek az édesanyáról, aki mindvégig a hullaházban volt.

– Azt mondták, hogy mivel hat hétig a fagyasztóban feküdt, a boncolás nem lehet eredményes. És pontosan ez történt. Nem tudok nem elgondolkodni azon, hogy ha nem vettük volna fel velük a kapcsolatot, akkor a húgom még mindig ott feküdne? És vajon szándékosan hagyták ott hat hétig, mert tudták, hogy valaki hibát követett el? – tette hozzá elkeseredve William.

A boncolás elhúzódása és a toxikológiai jelentésekre való várakozás miatt két hónapba telt, mire a családja el tudta temetni Charlene McGregort. 

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

likebalaton.hu

Húsz lóerőig jogsi nélkül is vezethetsz már hajót a Balatonon

origo.hu

Viharos széllel törnek be a hózáporok

hirtv.hu

Az Origo újságírója igényt tart a Márki-Zay által felajánlott ötmillió forintra

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

vg.hu

A svédek nem javasolják a gyerekeknek az oltást

borsonline.hu

Mindent elleptek a rendőrök, meghalt egy 18 hónapos kisfiú

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

nemzetisport.hu

MU: C. Ronaldo nem volt elégedett, letiltotta a Transfermarktot

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó