Család

Damu Roland a halála után sokmilliós tartozást hagyott a családjára

2021. december 31. péntek 08:22

A színész évek óta nem fizetett gyerektartást sem.

Mint arról a Bors korábban beszámolt, élete utolsó időszakában komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott. A Blikknek egy közismert színész árulta el nemrég, hogy Damu hat számjegyű összeggel tartozott neki, amit nem is látott viszont.

Még évekkel ezelőtt kért kölcsön százezer forintot, de sosem tudta megadni. Nem csak nekem tartozott, úgy tudom, többektől kért kisebb-nagyobb summát. Persze, a neki adott pénzt már nem tudom senkin számonkérni, elengedtem, lemondtam róla. Isten nyugosztalja Rolandot! – mondta a kolléga.

A színész évek óta nem fizetett gyerektartást sem, négy év alatt kétmilliós tartozást halmozva fel. Lapunk egy családtagtól úgy tudja, Damu albérletben élt, nem rendelkezett értékes ingóságokkal, ezért – noha a hagyatéki tárgyalásra még nem került sor – szinte biztos, hogy csak adósságot hagyott maga után... nem is keveset. Épp ezért a színész özvegye, Damu Edina joggal aggódhatott amiatt, hogy a tetemes adósság az ő, illetve kislánya vállára nehezedik majd. Ebben a faramuci helyzetben dr. Neszmélyi Emil ügyvéd segített eligazodni.

Kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért. Ráadásul a feleség csak akkor örököl, ha az életközösség fennáll, ellenkező esetben a gyerekekre száll az örökség. Ha a hagyaték csak tartozásból áll, az örökös visszautasíthatja, ebben az esetben az államra száll a tartozás, amely azonban szintén csak a hagyaték értékéig felel érte, vagyis nem lesz behajtható – tudta meg a Blikk család- és örökségi jogra specializálódott jogásztól.

Damu Edina és a kislánya, Maja tehát fellélegezhet, adósságot ugyanis nem örökölnek, ám arra sincs immár semmi esélyük, hogy a kétmilliós gyerektartás összegét, amiért korábban még bírósági pert is indítottak, egyszer megkapják. A Blikk ráadásul egy, a családhoz közeli forrásból úgy tudja, Damu Roland még Edinával töltött időszaka alatt telefonra és egyéb műszaki cikkre is áruhiteleket vett fel az asszony nevére. Ezt – mivel Edina aláírta a papírokat – kötelesek kifizetni.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hisz tartottunk tőle, hogy tetemes adósságot kell majd kifizetnünk annak ellenére, hogy Majácska sosem látott egy forintot sem az apjától. De sír azért, mert abban reménykedtünk, hogy a jogos követelésünket az állam érvényesíti, és legalább valamit látunk abból az összegből, amivel Roland a lányának tartozott – mondta Katalin, Edina testvére, aki egyben a kis Maja gyámja is.

 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

borsonline.hu

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

she.life.hu

A háremhölgyek egész életükben arra vártak, hogy egy éjszakát tölthessenek a szultánnal

vg.hu

Népszavazással törölnék el a Covid-igazolványokat Horvátországban

zaol.hu

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi lakásban

origo.hu

Élőhelyet változtatnak a barna medvék, hogy elejthető prédát találjanak

nemzetisport.hu

NFL: felesége dolgozott, hogy a Rams elkapója megvalósíthassa álmát

origo.hu

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

origo.hu

105 éve született Ernest Borgnine - képgaléria