Aktuális

Nem adja fel a reményt: ötödjére lett rákos a gyönyörű nő

Bors

Létrehozva: 2021.11.08.

Folyamatos fájdalomban és megpróbáltatásokkal kell élnie az életét az asszonynak. Azonban nem hajlandó feladni és megfogadta magának, hogy ismét legyőzi a halálos kórságot.

Óriási megpróbáltatásokat kell ismét átélnie egy nőnek, akit immár ötödjére támadott meg a halálos betegség. 

A 37 éves glasgow-i Stace Obrien az elmúlt években legyőzte a mellében, a csontjaiban és a nyirokcsomójában felbukkanó rákot. A kezelések miatt meddővé vált, átmenetileg megvakult, érzéketlenné vált a teste és nyelési nehézségekkel küzd. 

Először 2012-ben diagnosztizálták, miután égő fájdalmat érzett a csípőjében, amiről kiderült, hogy daganat. Hónapokig tartó kemoterápia után meggyógyult. Majd 2019-ben Valentin-nap előtt egy csomót talált a mellében. Ekkor Stace kettős masztektómián és rekonstrukciós műtéten esett át.

A rák 10 hónappal később ismét lecsapott rá, a nyirokcsomóján keresztül. Stace ekkor már harmadszor győzte le a daganatot, mielőtt 2021 februárjában újabb tragikus diagnózist kapott: szarkómát találtak a lábában. Négy műtét után Stace ismét rákmentesnek bizonyult.

Legutóbb akkor kapta az újabb sokkoló hírt, amikor az orvosok felfedezték, hogy a mellrákja átterjedt a mellkasfalára, a szíve és a mája mögé. Stace egyébként a Li-Fraumeni szindróma nevű ritka genetikai betegségben szenved, ami megnöveli az érintettek esélyét a rákos megbetegedésre.

- Még mindig gyötrődöm, és próbálok olyan kezelést kapni, ami remélhetőleg megakadályozza, hogy a rák visszatérjen. Annyira összetörtnek érzem magam. Nem ismerek senki mást, aki ötször élte túl a rákot, de remélem, hogy én túlélem – árulta el Stace a Daily Star oldalának.

A kitartó skót nő azt mondta, hogy soha nem adja fel a kegyetlen betegség elleni küzdelmet.

- Kialakult bennem a félelem a kórházaktól és a tűktől. Még csak 37 éves vagyok, de a testem 100 évesnek érzi magát, a törött testrészeim nem működnek, és krónikus fáradtságot érzek. Általában megpróbálom elrejteni, mennyire beteg vagyok. Valójában kétségbeesetten várom, hogy az orvosok megállítsák ezt a fájdalmat, bármi áron – tette hozzá.

Stace minden megpróbáltatása ellenére megfogadta, foggal-körömmel küzdeni fog azért, hogy ebben a legújabb csatában végre örökre legyőzze a rákot. Számára egy GoFundMe adománygyűjtést szerveztek, hogy összejöjjön a 30 000 font (12,5 millió forint) az őssejt kezelésére. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek