Aktuális

Mobilfüggőség: A többség már mozdulni sem tud mobiltelefon nélkül?

Bors

Létrehozva: 2021.11.24.

A régi, jól bevált felületek, mint a Facebook, a Twitter és az Instagram a mai napig sok embert lekötnek.

Nehéz elképzelni a modern életet okostelefon nélkül. Az Egyesült Államokban külön tanulmányt készítettek az emberek telefonhasználatáról. A Soltiaired közel 1100 amerikai felnőtt megkérdezésével végzett felmérése szerint az okostelefonok, alkalmazások és mobiljátékok megjelenése örökre megváltoztatta az emberek viselkedését.

Az okostelefonok egyszerű kezelhetőségüknek és rengeteg ingyenes applikációjuknak köszönhetően szinte észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásainkat és egyre nehezebben vagyunk meg nélkülük.

gyakorlatilag mindenki nyomkodja a telefonját miközben társaságban van

A válaszadók elképesztő 99%-a számol be arról, hogy tévézés közben használja mobiltelefonját. További 78% azt mondja, hogy koncert közben is böngészi alkalmazásait.

10-ből közel 9 ember (88%) használja telefonját gyalogúton, 73%-a pedig kutyája sétáltatása közben. 42%-uk bevallotta, hogy ragaszkodik a telefonjához, amikor átkel az utcán, harmaduk pedig okostelefont használ kerékpározás vagy korcsolyázás közben. Nem meglepő módon a válaszadók közel fele (44%) megsérült, amikor elesett vagy nekiütközött valaminek, miközben telefonjuk nyomkodták. 

Míg az okostelefonok sok embert megszabadítanak az unalomtól a mindennapi életükben, sok helyen még mindig nem illendő elővenni.

Az amerikaiak 60%-a elismeri, hogy vallási szertartás közben használja telefonját. Felük még az esküvőn is elővette a telefonját, és további 10-ből 3-an temetésen vagy megemlékezésen néztek rá a telefonjuk. 

Csak azért nyomkodjuk a telefonunk, hogy ne keljen másokkal beszélni?

A válaszadók 86%-a elismeri, hogy azért veszi elő a telefonját, hogy ne kelljen beszélni másokkal. 10-ből több mint 6 alkalmazza ezt a taktikát, hogy elkerülje a rokonokkal való beszélgetést az ünnepi összejöveteleken.  

A felmérés résztvevői 90%-a rendszeresen használja a telefonját a WC-ben. Valójában 4-ből 3-an azt mondták, hogy több időt töltenek a fürdőszobában telefonnyomkodás miatt, mint amennyire tényleges szükségük lenne. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek