Aktuális

A Karthago basszusgitárosa segített nevet választani Berki Emma Katarinának

Bors

Létrehozva: 2021.11.25.

A Karthago zenekar basszusgitárosa már 50 éve része a magyar zenei életnek, de nem csak ebben találta meg a számítását. A zenész a koncertek között számmisztikával foglalkozik, véget nem érő optimizmussal.

Kiss Zoltán Zéro a zenélés mellett a számmisztika mesterévé képezte magát, már éppen 20. éve ássa egyre mélyebbre magát a tapasztalati tudomány ismereteiben. A basszusgitáros segített nemrég nevet választani Berki Krisztáin második gyermekének, sőt ha megkérik, zenekara, a Karthago kapcsán is nagy lelkesedéssel alkalmazza a numerológiát.

A Karthago az egyetlen olyan zenekar itthon, ami 42 éve ugyanazokkal az alaptagokkal operál. Takáts Tamást kivéve, mindenkinek a névszámában ott a Mesterszám (11 – dupla kreativitás), de a végeredmény kettes (11=2). Ez pedig azt jelenti, hogy mindannyian külön-külön is kreatívak vagyunk, de szólóban nem, csak együttműködve, erőinket, tehetségünket összeadva, csapatban lehetünk sikeresek. Ezt viszont nagyon jól csináljuk. A Karthago név már önmagában a legerősebb karrierszámokkal büszkélkedhet és szerintem az teljesen egyértelmű, hogy egy zenekar sorsát a neve is meghatározza – árulta el a Borsnak Zéro, aki a saját becenevére is a számmisztika segítségével talált rá. Sőt, néha a zenekar koncertjeinek dátumairól is így döntenek.

„Jó dátum volt, mit ne mondjak”

A Bors megkérdezte Szigeti Ferencet is, hogy miként viszonyul zenésztársa hobbijához.

Minden embernek megvan a maga hobbija. Zéronak ez. Ért hozzá, nem mondom, hogy nem. Én viszont nem hiszek benne, de jobb félni mint megijedni – mondta őszintén a zenei ikon.

Alkalmanként én is rá-rávetemedek, hogy megkérdezzem, jó-e a koncert időpontja. Mondjuk az is megesett, hogy találtunk egy dátumot, elmentünk a Papp Lászlóba, de a Rekviem alatt egyszerűen elment az áram. Jó dátum volt mit ne mondjak. Nyilván nem tehetett erről senki. A hiba az volt, hogy a Gidónak volt egy zárlatos vezetéke. Addig a Takáts Tamás énekeltette a közönséget. Vicces volt, de azért jól megijedtünk – idézte fel a kínos színpadi pillanatokat Szigeti Ferenc.

Berkiéknek is ő segített

November elején Kiss Zoltán Zéro segített megtalálni Berki Krisztián és Mazsi első közös gyermekének nevét is. 10 lehetőség közül kellett kiválasztania azt, ami remélhetőleg a legjobb lesz a kicsinek. Végül a Berki Emma Katerinára esett a választásuk, ennek voltak a legjobbak az energiái.

– Nem lehet elvenni, hogy a Zéronak azért ebben egy egész komoly karrierje van. Könyve már a sokadik kiadásnál tart, a Berkiék is megkeresték ugye, szóval nem mondhatjuk azt, hogy ez csak egy egyszerű hóbort. Sokaknak nem ez a szájíze, köztük nekem sem, de ha ő ért hozzá és szereti, akkor csinálja nyugodtan – nyilatkozta a Borsnak Szigeti.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek