Aktuális

Újabb fejlemények M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló ügyében

Bors

Létrehozva: 2021.11.24.

M. Richárdnak a vesztegetési ügye lesz porondon.

Forrás: MTI

Miután legutóbb a bíróságon tagadta bűnösségét M. Richárd, így tárgyalásra kerül sor a jogosítványának ügyében.

A Dózsa György úti tragédia miatt első fokon négy év fogházra ítélt férfire három és fél év letöltendő börtönt kért az ügyészség arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A kecskeméti maffiaperből is ismert férfi tagadta a bűnösségét, és azt, hogy vesztegetéssel akarta visszaszerezni a jogosítványét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A Központi Nyomozó Főügyészség még tavaly novemberben emelt vádat M. Richárd és két társa ellen kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

M. Richárd ugyanis mindenáron vissza akarta szerezni 2016-ban bevont jogosítványát.

Útjába azonban piti csalók akadtak, a szövevényes ügy végére viszont jogosítvány nem került M. Richárd kezébe.

Nem sokkal később következett be a baleset, amikor is a Dózsa György úton közel 140 kilométeres sebességgel száguldozott, miközben mobiljával videót készített, majd összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott. A balesetben egy 23 éves és egy 27 éves férfi meghalt. A baleset idején tehát M. Richárdnak nem volt érvényes jogsija, a szervezetében kokaint mutattak ki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek