Aktuális

62 év után végre kiderült, ki erőszakolta meg és végezte ki a kilencéves kislányt

Bors

Létrehozva: 2021.11.20.

Több mint hat évtizeddel a szörnyű bűntett elkövetése után derült fény a rejtélyre.

A napokban egy több mint hat évtizedes nyomozás végére tettek pontot a hatóságok, amikor kiderítették, ki volt az a bestiális tettes, aki 1959-ben elrabolt, megerőszakolt, majd pedig a saját ruháival megfojtott egy kilencéves kislányt.

DNS buktatta le a tettest

1959. március hatodikán veszett nyoma a kilencéves Candice “Candy” Rogersnek. A kislány cukorkát árulva járt házról házra a washingtoni Spokane városában, amikor eltűnt. A település rendőrsége nagy erőkkel kezdte el keresni a gyermeket, mégsem bukkantak a nyomára. Holtteste két héttel később került elő egy nagy halom tűlevél alól.

Mint a nyomozás kimutatta: megerőszakolták, majd pedig megfojtották – méghozzá a saját ruhájával.

A nyomozásban egészen 2021-ig nem volt igazi előrelépés. Ekkor azonban egy családfakutató cég és a Candice ruháján talált DNS-maradványok alapján először három testvérre sikerült szűkíteni a lehetséges elkövetők körét, majd pedig újabb vizsgálatok egyértelművé tették: a gyilkos John Reigh Hoff volt – számolt be az ügyről a Law and Crime oldala.

Hoff – aki szörnyű tette elkövetésekor húszéves volt – egy évtizeddel később, 1970-ben önkezével vetett véget az életének. Testét ugyanabban a temetőben helyezték végső nyugalomra, ahol Candice-ét is. A friss fejlemények ismeretében azonban Hoff családja úgy döntött, kihantoltatják rokonukat, és átszállíttatják a maradványait egy másik temetőbe. Mint magyarázták, Candy végre megszabadul gyilkosától és egyedül lehet.

Hárman haltak bele a keresésbe

A több évtizedet felölelő esetnek van egy másik tragikus szála is: a mentőhelikopter, amelyet 1959 tavaszán bevetettek az eltűnt kislány megtalálása érdekében, a keresés közben belerepült egy távvezetékbe, és lezuhant. Hárman vesztették életüket a balesetben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek