Aktuális

Csak az arcát voltam képes megnézni – láthatta gyermeke holttestét az Olaszországban meggyilkolt Alex édesapja

Kóré Károly

2021. október 19. kedd 05:00

<p>Sírva búcsúzott az olaszországi halottasházban a kisfiától az az édesapa, akinek gyermekét azután ölte meg saját anyja, hogy a magyar bíróság egy ideiglenes végzésben a férfinél helyezte el a kétéves Alexet. Juhász Norbert képtelen volt találkozni a rácsok mögött levő gyerekgyilkossal.</p>

Forrás: Végh István

Kiutazott Olaszországba, a Perugia melletti Cittá della Pieve ügyészségére Juhász Norbert, aki elhunyt kisfiát is megtekinthette. Mint arról a Bors beszámolt, B. Katalin, az egykori pornószínésznő több késszúrással végzett kisfiával, miután a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a gyermeket. Az anya nem akart beletörődni, hogy csak felügyelt kapcsolattartásra lesz lehetősége, arra is csak kéthetente három órában egy hivatalos helyiségben. A nő jobbnak látta, ahelyett, hogy a bírói döntésnek eleget téve átadja Alexet Juhász Norbertnek, külföldre menekül. A rendőrök hamar elkapták a gyerekgyilkossá vált édesanyát, és természetesen meg is indították az eljárást.

Hazaviheti halott kisfiát

Norbert nemrég ért haza olaszországi útjáról. A férfi a Borsnak elmondta: lehetősége volt elbúcsúzni a halottasházban fekvő gyermekétől.

Bementem hozzá. Kihúzták a hűtőből az elhunyt kisfiamat. Felemeltem róla a leplet, de csak az arcát voltam képes megnézni. Megszakadt a szívem. Életem egyik legszörnyebb élménye volt, senkinek sem kívánom. Nem tudtam abbahagyni a zokogást. Békésnek tűnt, de látszott rajta, hogy már nincs benne élet. Talán csak ott fogtam fel igazán, hogy az egyetlen gyermekem már soha nem fog megölelni – zokogta a gyászoló férfi, aki már az olasz hatóságoktól megkapta az engedélyt, hogy a holttestet hazaszállítsa.

– Még nem tudom, hogy Alexet hamvasztjuk vagy koporsóban temetjük el. Akárhogy is döntök, van segítségem. Szeretnék már mielőbb túl lenni ezen a borzalmon, de tudom, hogy sosem fogom tudni feldolgozni a történteket!

Előzményekre voltak kíváncsiak

A férfi reménykedett benne, hogy Olaszországban többet meg tud majd a gyilkosság körülményeiről.

Két tolmács volt a segítségemre, miközben a bíróval beszélgettem. Ő igazából az itthoni előzményekre volt kíváncsi. Elmondtam, hogy Katalinnal már régen megromlott a kapcsolatunk, és azt is, hogy a terhessége alatt is ütögette a hasát. Gondolom, azért, hogy elvetéljen. Engem akadályozott abban, hogy rendes kapcsolatot ápoljak a kisfiammal – idézte fel Norbert. Hozzátette: Katalinnal nem kívánt találkozni.

– A bíró a rendelkezésére álló információkból arra a következtetésre jutott, hogy Katalin előre eltervezetten ölte meg Alexet. Lehet, hogy már akkor is tudta, mit fog tenni, amikor elindult Olaszországba – fakadt ki az apa.

Nem bírta megnézni a tragédia helyszínét

Norbertben felmerült, hogy elmegy a borzalom helyszínére, de végül nem tette meg.

– Egyáltalán nem tett volna jót a lelkemnek. Így is elég szörnyű volt az utam, az ellenségemnek sem kívánom. Remélem, már nem kell visszamennem. A tárgyalásra sem vagyok kíváncsi, elég, ha majd értesülök az ítéletről. Azt kívánom, hogy Katalin élete végéig maradjon börtönben.

Alex nagymamája: a lányomnak gyógykezelés kell

Erzsike néni továbbra sem kívánja látni lányát. Alex nagymamája többször nyilatkozott a Borsnak, és kifejtette: Katalin régebben őt is fenyegette már meg életveszélyesen.

– Sosem lesz már olyan az életem, mint volt. Azt, hogy megölte az unokámat, nem tudom, és nem is akarom megbocsátani Katalinnak. Szerintem viszont nem börtönben, hanem elmegyógyintézetben van a helye. Már csak annyit szeretnék, hogy a nagyobbik unokám, Klaudió rendesen elvégezhesse az egyetemet. Ő a támaszom. Nem tehet arról, amit az anyja tett. A kisunokám temetésén majd szeretnék részt venni, de az apával nem állok szóba!

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet