Aktuális

Gundel Takács Gábor és az IQ harcosok összecsapnak

Bors

2021. október 18. hétfő 15:55

Az ATV-n holnap estétől egy új vetélkedőt láthatnak a nézők. A Géniusz egy tudásalapú kvízshow, műsorvezetője a műfaj legelismertebb szakembere, Gundel Takács Gábor.

A Géniusz lesz a legkeményebb kihívás, a legnehezebb tudásharc, ami valaha Magyarországon a képernyőre került. Itt nem elég gyorsan tudni a választ, de az ellenfeleket is le kell győzni, egy kőkemény párbajban. Mindig két játékos áll egymással szemben, és aki alulmarad, az rögtön kiesik a játékból. A Géniusz című műsor egyik nagy meglepetése, hogy olyan játékosok mérik össze tudásukat, akiket már más vetélkedőkben láthattak a nézők. Lesz játékos a Maradj Talpon műsorból, a Legyen ön is milliomosból, a Honfoglaló kvízműsorból és az ATV régebbi vetélkedőjéből az 500-ból is. Van olyan versenyző is, aki korábban akár 30 millió forintot nyert már meg. 

Azért vállaltam örömmel ezt a feladatot, mert hiánypótló. Rengeteg olyan ember van, aki nem néz televíziót, mert nem talál igényeinek megfelelő intellektuális műsorokat. Márpedig a tudás, a műveltség, a tájékozottság örök érték. Hazai fejlesztésű a műsor, hónapokig dolgoztunk rajta a kollégákkal. A Géniusz csapata három hónapos kutatómunka során megkereste az ország televíziós történetének legsikeresebb kvízjátékosait. Több ezer ember közül végül körülbelül 1100 jelöltet hallgattak meg. Nekik egy többfordulós tudásteszten kellett részt venniük, ahol nagyjából 150 kérdésre kellett válaszolniuk. Csak azok kerülhettek be a műsorba, akik a legjobban és leggyorsabban teljesítettek. Játszani önmagában is jó, de az igazi izgalmakat, jó értelemben vett feszültséget a versenyhelyzet és a tét adja meg. Ha egy jó játékot jó versenyhelyzetbe tudunk illeszteni, akkor abból egy komplex, többféle élményt adó műsor válhat. A Géniusz egy izgalmas tudásharc lesz.” mondta Gundel Takács Gábor

A Géniusz című műsor október 19-én kedd este 20:30-tól látható az ATV-n. A műsor minden kedden, szerdán és csütörtökön fél kilenckor kerül a képernyőre.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

ripost.hu

"Nem kellesz már, elhibáztad" - Máris fájdalmas szakításról énekel G.w.M

origo.hu

Kóbor kutya mentett meg egy tízéves lányt a fagyhaláltól Oroszországban

mandiner.hu

A Szabad Európa Rádió szerint is elszálltak az ellenzék népszavazási esélyei

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence