Aktuális

Kétszer halt csecsemő halált: Mostanra már kitűnő tanuló Szinti

Bors

Létrehozva: 2021.10.11.

<meta charset="utf-8" />Kétszer halt csecsemőhalált a 8. osztályos kislány, aki 75 százalékos agykárosodásból küzdötte fel magát. Mostanra már kitűnő tanuló, aki adventi koszorúkat készít édesanyával, szabadidejében pedig meditációval enyhíti testi és lelki fájdalmát.

Kétszer halt csecsemőhalált a 8. osztályos kislány, aki most már kitűnő tanuló. A 15 éves Szinti és édesanyja, Biró Evelina azzal tölti a szabadidejét, hogy különböző díszeket - kopogtató-, asztaldísz- és karácsonyi koszorúkat készít, amit később elad az érdeklődőknek.

A pénzt a 15 éves, kerekes székes tinédzser kapja meg zsebpénznek. Ahogy eljutottak odáig, hogy most ezt csinálhassák, nem mindennapi történet. Szinti küzdelméről az agykárosulás ellen, és a mindennapok nehézségeiről édesanyja, Evelina mesélt a Metropolnak.

Azért kezdett koszorút készíteni, hogy fejlődjön a finommozgása

3 évvel ezelőtt kezdtük el ezt az egészet, de azt tudni kell, hogy nem volt semmilyen kézügyességem még nekem sem, amikor belevágtunk - mesélte Evelina, aki anno egy újabb hobbit keresett, amivel Szinti finom mozgását tudják fejleszteni. Így talált rá a koszorú készítésre. Az ötlet azonban nem teljesen az ő fejéből pattant ki.


Nézegettem a Facebookot, hogy mit lehetne csinálni, és van egy nagyon kedves családi barátunk, akinek a kislánya nagyon ügyes. Az első két koszorúnkat az ő segítségével készítettük el és, ahogy fejlődtünk, úgy kezdtük fokozatosan eladni őket. Mostanra persze rengeteget fejlődtünk - mondta el az anyuka, aki nagyon büszke rá, hogy a "Vásárolj Szintiért" csoportban árulják az elvihető díszeket.

- Szinti verbálióval, egy tabos program segítségével kommunikál, és így az ízlésének megfelelően készítjük a koszorúkat. Van olyan is, hogy nekem van egy elképzelésem, de neki az nem tetszik. Ilyenkor rám szól, hogy díszítsünk másképpen - tette hozzá nevetve.


“Ez egy életmentő műtét lesz számára”

Már egy éve folyamatosan húzódik a műtét, ami Szinti állapotán nagyon sokat javítana, hiszen már mindennaposak a fájdalmai 87%-os gerincferdülése miatt.
- November 2-án lesz az altatóorvos, szóval most sürget az idő, hogy minden vizsgálatot megcsináljunk - monsta el az anyuka, aki már nagyon szeretné, ha túlesnének a számukra életmentő műtéten.

Már 2021 januárban ki voltunk írva egyszer, de a covid miatt az egész csúszott. Ha SZTK alapon nem jön össze, akkor magánúton kell elvégezni a viszgálatokat és az úgy súlyos pénzekbe kerül. Nyilván az ember ilyenkor nem ezt nézi, hogy mennyibe kerül majd, hanem, hogy be kell jussunk a műtétre november 2-án, teljesen felkészülve - mondta Evelina, aki nem csak amiatt izgul, hogy meglesz-e minden szükséges lelet a műtéthez: az utána lévő időszak is nehéz lesz számukra.

3 éves koráig magatehetetlen volt, most kitűnő tanuló!

- Szinti egészségesen született, de kétszer is meghalt a kezemben, bölcsőhalálban. Hároméves koráig teljes magatehetetlen volt, 75%-os fogyatékosként szerepelt az agykárosodás miatt. Azóta két őssejtes beavatkozáson vagyunk már túl - mesélte az anyuka, majd hangsúlyozta: Szinti azóta elképesztően sokat fejlődött, mindezt azért, mert egyikük sem adta fel.

További részletek a kislány csodás felépüléséről a metropol.hu oldalon!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek