Aktuális

Tiszaújvárosi késelés: mészárlásba torkollt a születésnap, elszabadult a pokol a kocsmában

Bors

2021. szeptember 20. hétfő 05:30

Halálos késelésbe torkollt egy kocsmai konfliktus Tiszaújvárosban péntek éjjel. A 30 évesen elhunyt Irhás Csaba családja vérbosszút esküdött. Ahogy ők mondják, nem közönséges verekedés, hanem gyalázatos mészárlás történt.

Forrás: Bors

Irhás Csaba, I. János, Rontó Lajos, B. József és H. Tibor hosszú évek óta elválaszthatatlan barátok és kollégák voltak. A hétköznap munkásszállón lakó kesznyéteni férfiak a szeretteiktől távol, Dunaföldváron dolgoztak vasbetonszerelőként. Pénteken éppen megkapták a fizetésüket, amitől igencsak jó lett a kedvük. Ráadásul aznap köszöntötték a társaság egyik tagját, a születésnapos Jánost. Úgy döntöttek, ezt meg is ünneplik, és betértek az otthonuktól 12 kilométerre levő Tiszaújvárosban a Kispéntek nevű kocsmába. Ahogy szokták, kikérték a kedvenc italukat, ám utána elszabadult a pokol. A barátok összeverekedtek egy másik társasággal, aminek eredményeképp Csabit leszúrták és rajta kívül még hármukat megkéselték.

Lajos elájult, így életben maradt

Rontó Lajost már kiengedték a kórházból, így vele személyesen találkozhattunk. A férfi otthon lábadozik, és bár az agyrázkódás következtében csak szerettei segítségével tudott az ágyán felülni, összeszedte erejét, hogy elmondhassa a saját verzióját.

- Talán én vagyok a legszerencsésebb, hiszen viszonylag könnyen megúsztam. Nekem a koponyám sérült és megrepedt az egyik bordám - mesélte a Borsnak Lajos. Annak köszönhetem az életemet, hogy a támadók engem a fejemen ütöttek meg, amitől összeestem és elvesztettem az eszméletemet - mondta, majd hozzátette:

- Meggyőződésem, hogy a verekedők halottnak hittek, ezért már velem nem volt dolguk– nyilatkozta a férfi, majd részletesen elmesélte, mi történt addig, amíg emlékszik.

Erősítést hívhatott a kocsmáros?

- Csabit a pulttól nem messze meglökte egy három tagú társaság egyik tagja, mire megkérdezte, miért nem képesek kikerülni, amikor láthatóan elég nagy a hely a kocsmában. Ezt tiszteletlenségnek vették, és megütötték őt. Mi a védelmére keltünk. Ők késsel támadtak, mi puszta kézzel próbáltuk a a szúrásokat kivédeni – mondta a férfi, és hozzátette, hogy a pultnál dolgozó nő ekkor elkezdett telefonálni, nem sokkal később azonban nem rendőrök, hanem erősítés érkezett a kötekedőkhöz. A férfi emlékei szerint mintegy 8 emberrel kellett volna elbírniuk, de erre nem voltak képesek.

Puszta kézzel a kések ellen

- Elszabadultak az indulatok. Hiába próbálkoztunk a védekezéssel, esélyünk sem volt fegyvertelenül és mindenféle támadásra alkalmas eszköz nélkül. Ők még boxert is használtak, de főleg késsel dolgoztak -  mesélte szomorúan a gyászoló barát - Csabit az oldalán és a lágyékán érte a penge, szerintem még a helyszínen elvérezhetett – hajtotta le fejét Lajos.

Tibor lapzártánkkor még válságos állapotban volt, Jánosra pedig szívműtét vár. Józsefet a hét elején jó eséllyel otthonába bocsátják.

- Legalább 15 percig a földön feküdtem. Mire magamhoz tértem, minden csupa vér volt. Horrorfilmekben lehet csak ilyen borzalmat látni – jegyezte meg Lajos, aki állítja: korábban sosem találkoztak ellenlábasaikkal.

Két kisgyerek maradt apa nélkül

Rontóné Juci, Csabi édesanyja képtelen beletörődni fia elvesztésébe.

- Soha nem voltak ellenségei, és nem volt egy kötekedős fajta. Becsülettel megdolgozott a megélhetéséért! Nem véletlen jött ide részvétet nyilvánítani még a polgármester is! Csabit mindenki szerette – csuklott el a gyászoló anya hangja.

Csabinak két asszonytól két gyermeke született. Egyikük 7, a másik 10 éves. Ők talán még fel sem fogják, hogy édesapjuk, a legfőbb támaszuk és védelmezőjük nincs többé.

- Csabira még nagyon sokáig szükségünk lenne, de most a temetésére kell majd készülnünk. Természetesen kriptába helyezzük, mert az fel sem merülhet, hogy föld érje a koporsóját – szögezte le Juci, aki szerint nem kérdés, hogy anyaként mi kell tennie a gyilkosokkal.

- Ebben az ügyben nem csupán közönséges verekedésről van szó! Gyalázatos mészárlás történt! A végsőkig hajlandó vagyok elmenni! - jelentette ki határozottan az asszony.

Három elkövetőt már elfogtak

A Bors elérte a kocsma vezetőjét, aki viszont nem kívánt a kérdéseinkre válaszolni.

Azt sem tartotta fontosnak, hogy cáfolja, hogy állítólag a rendőrség helyett erősítést kért a verekedést kezdeményezőkhöz.

Amikor elmondtuk neki, hogy a sértettek szerint ezt tette, egyszerűen bontotta a vonalat. A rendőrség eddig az ügyben három férfit vett őrizetbe, a prügyi L. testvéreket. Hamarosan döntenek a letartóztatásukról.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kocsijában lőtték agyon a neves üzletembert

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

borsonline.hu

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni

ripost.hu

Öngyilkos lett egy fiatal nő Óbudán - "A gondnok könyörgött neki, hogy ne tegye!"

vg.hu

Drága balatoni helyett külföldön vesznek nyaralót már a gazdagok is

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama

Vallomás

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni