Kutatók állítják: Ezt kell enni, hogy ne viselje meg a koronavírus

Kutatók állítják: Ezt kell enni, hogy ne viselje meg a koronavírus

koronavírus
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 20. 14:30
A hangsúly a növényi alapon van - a kutatók szerint.
Bors

A növényi alapú étrendnek nemcsak pozitív élettani hatásai vannak. Amerikai és angol kutatók szerint az ilyen étkezés

41%-kal csökkenti a koronavírus súlyos szövődményeinek kialakulását.

A kutatásban több, mint 592 ezer ember vett részt még tavaly, azaz az oltások elérhetősége előtt. Azt vizsgálták, kinek milyen étkezési szokásai vannak, mekkora arányban esznek zöldséget, gyümölcsöt az emberek.

A vizsgálat alatt 31 800-an kapták el a koronavírust. Már itt felfigyeltek egy érdekességre a kutatók: 9%-kal kisebb eséllyel betegedtek meg azok, akik a lehető legegészségesebben étkeztek. Az egészségtelenül táplálkozó emberek voltak a legfogékonyabbak a vírusra.

A kutatás kitért arra is: az egészséges, növényi alapú élelmiszerek szélesebb körű elérhetősége nagyban javítaná a járvány számait. Ugyanakkor a szakemberek kiemelték: a növényi alapú élelmiszerek csak akkor jók, ha teljes értékűek és nem feldolgozottak.

A teljes kiőrlésű gabonákra, a zöldségekre, hüvelyesekre, gyümölcsökre, valamint a dió-és magfélékre alapozott étrend rengeteget segíthet a fertőzés elkerülésében és gyorsabb leküzdésében.

(via)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.