Aktuális

Alig ígérnek rá az áfacsalók luxusautóira – senkinek sem kellenek a guruló csodák?

Bors

Létrehozva: 2021.09.11.

Elképesztő luxusautók kerültek árverésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján pénteken. Olyan Lamborghinire, Bentley-re és Porschéra lehetett licitálni, amelyeknek tulajdonosai több milliárd forintnyi áfát csaltak el.

Mi átlag kispolgárok csak néztünk, mint a moziban a NAV internetes oldalán élőben zajló licit láttán. Az árverésen olyan űrhajók kerültek kalapács alá, mint például egy 2018-as évjáratú, 635 lóerős Bentley, amit 77 millióra értékeltek fel a NAV munkatársai, a licit pedig 38,5 millió forintról indult és délután kettőkor még csak 48 milliónál járt.

Nem kapkodtak a Lamborghiniért

Mélyen a zsebébe kellett nyúlnia annak is, aki a színtén lefoglalt és most értékesített 2015-ös Lamborghini Aventadorra licitált. Az autó becsült értéke 94 millió forint, a licit pedig 47 millióról indult. Ez a csoda azonban nem nagyon fogta meg a licitálókat, mert a nap derekán még csak 47 millió egyszáz ezernél tartott a licit. 

Porsche 15 millióért

De Porschék is akadtak szép számmal, úgy fest, ez az autó a divat inkább „áfacsalói” körökben. Ezek közül az egyiket, egy GT Turbót potom 60 millióra becsült a NAV szakértője. Meglepő, de csak 30 millió forintra taksálták, legalábbis innen indult a licit. Ha lehet úgy mondani, a legfapadosabb kocsi a négy autó közül egy sima 2017-es Panamera volt 330 lóerővel és 15 milliós kikiáltási árral. Ezért a 30 millióra becsült kocsiért is csak 400 ezerrel kínáltak többet a nap derekán, ami nem is sok azért, hogy lehúzzuk vele a betonkeverőt a telekre.

Makulátlan állapotban vannak

A NAV tájékoztatása szerint a Budapesten tárolt luxusautók makulátlan állapotúak, 3 – 6 évesek, a legtöbbet futott sportautóban sincs még 60 ezer kilométer.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek