Aktuális

Váczi Gergő: A gyerekeim nevelnek a környezetvédelemre

Bors

2021. augusztus 23. hétfő 17:35

A környezetszennyezés, a szelektív hulladékgyűjtés napjaink nagy kihívása, ám a gyerekeknek egyre természetesebb, hogy mit hová dobjanak. Váczi Gergő, a TV2 műsorvezetője sokat tanult a nyári szünetben két kislányától, akik saját hulladékgyűjtő állomást alakítottak ki a telkükön.

Forrás: Instagram

Hazánkban is jelentősen megnövekedett a csomagolóanyagokhoz köthető hulladékteremelés, melynek túlnyomó többségét a mai napig sem hasznosítjuk újra. Ennek ismeretében vágott bele a HybridCycle a hulladék alternatív újrafelhasználásába hazánkban, s hirdette meg Tiszta Balaton, tiszta művészet elnevezésű programját, melynek keretében balatoni strandokon tartottak gyerekeknek foglalkozásokat. Ezeken megtanulhatták a kicsik, hogy hogyan lehet újrahasznosítani sokféle kidobásra szánt dolgot.

Váczi Gergő, a TV2 műsorvezetője, kétgyermekes apuka lelkes híve a környezetvédelemnek, a zöld megoldásoknak, a Magellánban is szívesen foglalkozik ilyen témákkal, ezért is vállalta örömmel, hogy a kezdeményezés mellé áll.

– Az én generációmnak nem természetes annyira a szelektív hulladékgyűjtés, mint például a mostani gyerekeknek, hiszen mi nem így szocializálódtunk. A lányaim sokat tanulnak erről az iskolában, s engem is nevelnek. A nyaralás alatt ők maguk alakítottak ki egy hulladékgyűjtő szigetet, ahol szelektíven gyűjtöttük a szemetet. Otthon sajnos erre csak úgy van lehetőség, hogy elvisszük a papírt és a műanyagot.

Gergő nagyon érdekesnek találta, hogy mennyi hasznos dolgot lehet készíteni kidobásra szánt dolgokból.

– Több balatoni strandon is részt vettünk a szervezett workshopokon a lányokkal, s csak ámultunk, mennyi hasznos tárgy gyártható abból a szemétből, amit a szervezők a balatoni fesztiválokon gyűjtöttek össze: dobozok, palackok, borosdugók.

A Tiszta Balaton, tiszta művészet programsorozat jövőre is folytatódik a tó körül, hogy nyaralás közben is tanuljanak a gyerekek a környezetvédelem fontosságáról.

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

life.hu

Ez gyors volt! Fotók sejtetik, máris összeköltözött Stana Alexandra és Meggyes Dávid

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

A múltba ragadt a Microsoft összehajtható mobilja

nemzetisport.hu

Férfi kosár: Keller Ákos szerint túl vannak terhelve a magyar válogatott játékosok

vg.hu

Egyre rosszabb a járványhelyzet Romániában

nemzetisport.hu

NB I: Örülnék, ha állandó bajnokesélyes lenne a Puskás Akadémia – Hornyák Zsolt

mandiner.hu

Egy ukrán sorkatona agyonlőtte öt társát

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

origo.hu

Az ország, amit az IMF szerint tönkretehet saját fizetőeszköze