Aktuális

Bizarr vég: 20 perccel korábban lefejezett mérgeskígyó végzett a mesterszakáccsal

Bors

Létrehozva: 2021.08.25.

A séf nem először dolgozott a veszélyes állattal. Az életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: Wikipedia

Igencsak bizarr halálesetről számolt be a nemzetközi sajtó: egy jónevű kínai étterem séfét ugyanis 20 perccel azután marta halálra egy mérgeskígyó, hogy levágta a fejét.

A fosani éttermet vezető Peng Fan büszke volt arra, hogy a távol-keleten rendkívül népszerű, kígyókból készült fogások is szerepelnek az étlapján. Épp egy ilyet készített akkor is, amikor a tragédia megtörtént. 

Lefejezte a sziámi kobrát, megfőzte a húsából a levest, majd amikor hozzálátott a konyha kitakarításához húsz perccel később, a hüllő feje belemart, halálos mérget fecskendezve a testébe. Noha a mentők hamar a helyszínre értek, nem elég gyorsan ahhoz, hogy segíthessenek. Ugyan a köpködőkobrák mérgére létezik ellenszer, de szinte azonnal a marás után be kell adni – az állat idegmérge ugyanis fél óra alatt képes végezni egy emberrel.

Noha a 2014-es eset első hallásra szürreálisnak tűnik, a szakértők szerint sajnos egyáltalán nem meglepő: a kígyók ugyanis még akár egy órával a lefejezésük után is képesek olyan reflexmozgásra, mint a harapás és a méreg befecskendezése – annak ellenére, hogy már nincsenek életben, és így természetesen semmi tudatosságról nem beszélhetünk – írja a Daily Star.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek