Aktuális

Életre szóló élményt kapott az ötéves Noel, aki megmentette anyukája életét

Dózsa Gabriella

2021. augusztus 14. szombat 11:30

Egy hónappal ezelőtt egy pillanat alatt a szívébe zárta az ország az óvodás kisfiút, aki saját maga hívta a segélyhívót, amikor édesanyja elájult. Noel hőstettét nem felejtette el a rendőrség, akik most egész napos programmal lepték meg. Kapott saját mellényt, napszemüveget, jelvényt, és beleülhetett abba a székbe, ahol egy hónapja a hívásirányító fogadta a hívását.

Akár tragédia is történhetett volna nemrég, ha a mindössze 5 és fél éves Noel nem hívja rátermetten ájult édesanyja mellől a 112-őt. De a kisfiú nem esett pánikba, alkalmazta, amit anyukájától tanult, és a segélyhívót tárcsázta. Nem csak azt tudta elmondani, hol vannak, milyen állapotban van szerette, hanem azt is, hogy ő bizony nem mehet ki az utcára egyedül. 

Az egész ország megismerte a kis hőst

Fantasztikus talpraesettsége egy pillanat alatt befutott a világhálón, a rendőrség által megosztott segítségkérése rövid idő alatt 100 ezer emberhez jutott el. A mindig mosolygós kisfiút a Szombathelyi Hívásfogadó Központban egész napos programmal lepték meg.

Mindenki nagyon aranyos volt, csomó ajándékot kaptam, saját mellényt, sapkát, saját napszemüveget is, már másnap abban mentem a boltba – mesélte a Borsnak az elsőbe készülő Noel.

Már azt is tudja, mi lesz, ha nagy lesz

– Nagyon örültem mindennek, de igazán a rendőrségi és a 112-es kitűzőnek. Minden érdekességet megmutattak, ültem abban a székben, ahol a hívást fogadták, sőt beszéltem is a nagyon aranyos tiszttel, Károllyal is. Amikor megérkeztünk, éppen akkor indultak a motoros rendőrök, megengedték, hogy felüljek a motorjukra, és jót beszélgettem velük is. Sose fogom elfelejteni ezt a napot, annyi minden jó történt, most már biztos, hogy én is rendőr leszek!

Le sem akarja venni, amiket kapott

A kisfiú büszke édesanyja is nagyon meghatódott attól a kedvességtől, szeretettől, amivel a központban fogadták őket. Nevetve mesélte lapunknak, hogy fia legszívesebben le sem venné a rendőröktől kapott cuccokat.

De az biztos, hogy a legnagyobb becsben a rendőrségi jelvény van

– árulta el Kovacsics Anett. – Mindig is érdekelte, hogy néz ki, mekkora, mint ahogy a rendőrség munkája is régóta érdekli. Tényleg hálásak vagyunk ezért a szuper meglepetésért, életre szóló élmény ez Noelnek.

Alig várja, hogy kezdődjön az iskola

- Elképesztően büszke vagyok rá, ahogy hallgattam, amit mondanak róla. Nekem ez egy visszaigazolás, hogy egyedül is jól nevelem. Hogy megéri a sok harc, küzdelem, a sokszor nehéz mindennapok. Ő egyébként egy nagyon nyitott gyermek, aki egy ceruzának is örül, és mindenkivel szívesen beszélget. Érettebb a koránál, hároméves korában már le tudta írni a nevét. Sokat foglalkozom vele, de szívesen is tanul, alig várja már, hogy szeptemberben kezdődjön az iskola.

Sajnos elvesztették a testvérét

Noel édesanyja várandós volt, amikor egy hónappal ezelőtt rosszul lett. 
Szívbeteg is vagyok, és aznap nem ettem, nem ittam semmit, szenvedtem a terhes rosszulléttől. Lehet, hogy az a rosszullét már egy jel volt, mert azóta sajnos elvesztettem a kisbabát. Ezért is volt nagyon jó ez a meglepetés nap, mert lelkileg nem vagyok jól, és elterelte a figyelmemet a veszteségről. 

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó

she.life.hu

Búcsú attól a nőtől, aki melletted voltam

mandiner.hu

Egymillió fontért kelt el Banksy miniatűr modellje

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

mandiner.hu

A Bundestag-elnök szerint „a lakosság egyre nagyobb részének nincsenek német felmenői”

origo.hu

Kevésbé halálos iramban - Toyota GR Supra 2.0T teszt