Aktuális

Megtalálta a Bors a gyémántbáró örökösét: hotelt nyit a kastélyból az özvegy

Bors

2021. augusztus 31. kedd 12:00

<p>Még csak pár napja halt meg a titokzatos milliárdos gyémántkereskedő, dr. Csebi Pogány Alajos, de mindenki azt találgatja, kinek az ölébe hullnak a milliárdok, ugyanis arról cikkezett a sajtó, nincs örökös. De van!</p> <p></p>

Forrás: MTI

Kacsalábon forgó kastélyban töltötte élete utolsó éveit a különc milliárdos gyémántkereskedő, dr. Csebi Pogány Alajos szülőfalujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitiben. Pár nappali ezelőtti halála óta mindenki azt találgatja: vajon kire száll a tetemes vagyon? Tényleg nincs örököse a milliárdoknak? A Bors utánajárt, ezért felkerekedett Dunakilitibe, hogy utánajárjon a kérdésnek. Kiderült, Alajos a feleségével, Évával élt a 2000-ben 4,5 milliárd forintból épült kastélyban, ami egy ideig szállodaként funkcionált golfpályával.

Csak ritkán láttuk a faluban. Egy golfautóval közlekedett az utolsó években, csak a temetőbe járt ki rokonai sírjához és néha a boltba. Mindig egyedül közlekedett és nagyon megválogatta, hogy kivel áll szóba –mesélte egy helybeli, Nagy Sándor.

Jókedvű úriember vagy nagyképű különc?

A dúsgazdag férfivel kapcsolatban vegyesek a helyiek érzelmei. Egyesek jókedvű és közvetlen úriemberként, míg mások nagyképű különcként jellemezték.

Szerintem ezt csak az irigység mondatja az itteniekkel. Itthon, ha valakinek 20 ezer forinttal több pénze van, már nem kedvelik – magyarázta a helyiek negatív érzéseit Bereczki Tibor, akinek földjei pont a kastéllyal szomszédosak. Mára helyi nevezetesség lett a kastély, és még egy tábla is megemlékezik az építtetőről a falu központjában.

Nagyközönség előtt is megnyílik a kastély

Ezután a kastély felé vettük az irányt. Ottjártunkkor épp egy szlovák rendszámú luxusautó állt a kastély kapujában, és mint kiderült, sofőrje nem más, mint a kastély új üzemeltetője. Az üzletember roppant készséges volt és felhívta Csebi Pogány Évát, az üzletember özvegyét, aki,- bár nyilatkozni nem akart,- kijelentette, hogy nemsokára megnyitja a Kiliti Kastélyt a nagyközönség előtt, ezzel bepillantást engedve az egyik utolsó magyar uraság életébe. Határozott elképzelései vannak a kastéllyal: hamarosan hotel nyílik golfpályával és étteremmel. Az üzletasszony cáfolta, hogy örökös nélkül maradt volna a Csebi vagyon, amelyet Alajos 15 milliárd forintra becsült 2018-ban.

Elizabeth Taylor is őt választotta

Dr. Csebi Pogány Alajos nevét Magyarországon talán kevesen ismerik, hiszen élete nagy részét külföldön töltötte. A világ milliárdosai című különszámban 2018-ban a Forbes portrét közölt a kereskedőről. Azt írták, hogy Csebi soha nem társult senkivel, a kölcsön fogalmát hírből sem ismerte, és biztosítást sem kötött soha a gyémántjaira. Az üzletember Belgiumban és a francia Riviérán élt évtizedekig, majd visszatért Dunakilitibe.
– Vagy nagyon buta voltam, vagy túl sok pénzem volt, vagy csak akartam valami szépet ebbe a faluba, ahol egy szalmazsákon születtem – nyilatkozta a Forbes-nak a kúriájáról. Akkor elárulta, hogy a belga Knokke városában és Luxemburgban is van kastélya. Az ékszerész olyan hírességeknek is készített ékszert, mint az angol királynő húga Margit, vagy Elizabeth Taylor.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

metropol.hu

Kétségbeesetten kér segítséget Tibor! A budapesti férfi féltve őrzött kincsét lopták el betörők

she.life.hu

Búcsú attól a nőtől, aki melletted voltam

magyarnemzet.hu

Kínos magyarázkodásba kezdett Karácsony Gergely + videó

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

vg.hu

Modern fegyvereket kérnek Moszkvától az ukrán szakadárok

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

borsonline.hu

Döbbenet: Imrét újraélesztés közben akarta félrelökni egy vásárló, mert nem fért oda a tejhez

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó