Fűszeres, ízletes, mégis könnyed: így készül a nyár slágere, a tökéletes töltött cukkini - Hétvégi menü

Fűszeres, ízletes, mégis könnyed: így készül a nyár slágere, a tökéletes töltött cukkini - Hétvégi menü

ebéd
PUBLIKÁLÁS: 2021. július 11. 14:00
Azért, mert nyár van, még nem kell lemondani a finom ételekről, mindössze olyan fogásokat kell választani, amik nem terhelik meg a gyomrot a nagy melegben.
Bors

LEVES: Erőleves snidlinges tojással

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: * * *

Hozzávalók (4 személyre): 1 csokor snidling * 2 db tojás * 125 ml tej * só, őrölt fehér bors,  szerecsendió * 2 ek olívaolaj + tálaláshoz * 1 csokor újhagyma * 175 g zsenge sárgarépa * 1 db fehérrépa * 800 ml húslevesalaplé

Elkészítés: A snidlinget mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra. Ke­verjük habosra a tojásokat a tejjel, egy kevés sóval, borssal és 1 csipet frissen reszelt szerecsendióval. Forgassuk bele a snidling felét. Kenjünk ki olívaolajjal egy kisebb tűzálló tálat, majd öntsük bele a tojásos ke­veréket. Tegyük a tálat egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá annyi forrásban lévő vizet, hogy az a tál feléig érjen, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel a kétféle, meghámozott répával együtt. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta az újhagymát. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a répakarikákat, és közepes lángon főzzük 8 percig. A megsült tojásos keveréket borítsuk vágódeszkára, csíkozzuk fel, és forgassuk a levesbe. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a maradék aprított snidlinggel megszórva.

Ez is érdekelheti

Fehérbor dobja föl a hagymalevest – hétvégi menü

Túl zsíros lett a leves? Ezzel a pofonegyszerű trükkel megmentheti – videó

Mennyei manna: így lesz tökéletes a grillezett zöldség egy csipet cukormentes baconnel

FŐÉTEL: Töltött cukkini

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: * * 

Hozzávalók (4 személyre): 2 db cukkini * 1 póréhagyma * 1 gerezd fokhagyma * 4 ek olívaolaj + a tálaláshoz * 400 g darált pulykamell * 300 g passzírozott paradicsompüré * só, őrölt bors * rozmaring * 80 g reszelt sajt

Elkészítés: A cukkiniket mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, a belsejüket kaparjuk ki. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk finomra, majd fonnyasszuk meg a felforrósított 4 ek olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy kevés rozmaringgal. Főzzük a ragut kb. 15 percig. Kanalazzuk a paradicsomos ragut a kivájt cukkinikbe. Te­gyük a töltött cukkiniket kiolajozott tűzálló tálba, hintsük meg a reszelt sajttal, és süssük az egészet kb. 40 perc alatt készre.

Desszert: Citromos-ribizlis pohárkrém

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók: 200 g piros ribizli * 50 g kristálycukor * 150 g mascarpone * 4 ek méz * 1 db citrom * 200 ml habtejszín * 8 db babapiskóta

Elkészítés: A megtisztított ribizlit forraljuk fel  a cukorral. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük simára a mézzel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Ez­után óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Tegyük 4 db po­hárba a kisebb darabokra tört babapiskóta felét, majd kanalazzuk rá a tejszínes krém és a ribizlis keverék felét. Osszuk el rajta a maradék babapiskótát és krémet, végül tegyük a desszertet a hűtőbe legalább 1 órára. A többi ribizlis keverékkel díszítve tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.