Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (4 személyre): 1 csokor snidling * 2 db tojás * 125 ml tej * só, őrölt fehér bors, szerecsendió * 2 ek olívaolaj + tálaláshoz * 1 csokor újhagyma * 175 g zsenge sárgarépa * 1 db fehérrépa * 800 ml húslevesalaplé
Elkészítés: A snidlinget mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra. Keverjük habosra a tojásokat a tejjel, egy kevés sóval, borssal és 1 csipet frissen reszelt szerecsendióval. Forgassuk bele a snidling felét. Kenjünk ki olívaolajjal egy kisebb tűzálló tálat, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Tegyük a tálat egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá annyi forrásban lévő vizet, hogy az a tál feléig érjen, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel a kétféle, meghámozott répával együtt. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta az újhagymát. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a répakarikákat, és közepes lángon főzzük 8 percig. A megsült tojásos keveréket borítsuk vágódeszkára, csíkozzuk fel, és forgassuk a levesbe. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a maradék aprított snidlinggel megszórva.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 személyre): 2 db cukkini * 1 póréhagyma * 1 gerezd fokhagyma * 4 ek olívaolaj + a tálaláshoz * 400 g darált pulykamell * 300 g passzírozott paradicsompüré * só, őrölt bors * rozmaring * 80 g reszelt sajt
Elkészítés: A cukkiniket mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, a belsejüket kaparjuk ki. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk finomra, majd fonnyasszuk meg a felforrósított 4 ek olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy kevés rozmaringgal. Főzzük a ragut kb. 15 percig. Kanalazzuk a paradicsomos ragut a kivájt cukkinikbe. Tegyük a töltött cukkiniket kiolajozott tűzálló tálba, hintsük meg a reszelt sajttal, és süssük az egészet kb. 40 perc alatt készre.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók: 200 g piros ribizli * 50 g kristálycukor * 150 g mascarpone * 4 ek méz * 1 db citrom * 200 ml habtejszín * 8 db babapiskóta
Elkészítés: A megtisztított ribizlit forraljuk fel a cukorral. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük simára a mézzel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Tegyük 4 db pohárba a kisebb darabokra tört babapiskóta felét, majd kanalazzuk rá a tejszínes krém és a ribizlis keverék felét. Osszuk el rajta a maradék babapiskótát és krémet, végül tegyük a desszertet a hűtőbe legalább 1 órára. A többi ribizlis keverékkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.