Aktuális

Zsaruk osztották meg velünk a tanácsaikat: Így vigyázzon az értékeire a strandon

Bors

Létrehozva: 2021.07.12.

A nyári melegben a vízpartok felé vesszük az irányt. Ilyenkor nemcsak a Balatonon van telt ház, hanem a medencés strandokon is. A <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Rend%C5%91rs%C3%A9g" target="_blank">rendőrök</a> éppen ezért sűrűbben járőröznek ezeken a helyeken, ennek ellenére könnyen megtörténhet a baj.

Forrás: Police.hu

A strandok, uszodák és környékük a legkedveltebb helye a tolvajoknak nyáron. A strandpapucstól kezdve, a napszemüvegen, naptejen át a mobiltelefonig, pénztárcáig bármit képesek ellopni. Ez pedig egy meleg, nyári napon, amikor tömegek mennek fürdeni, senkinek sem tűnik fel. A komolyabb károkról és kellemetlenségekről ne is beszéljünk, amikor a lakáskulcsunk vagy az irataink tűnnek el. A következő tanácsokkal megelőzhetjük ezeket a pillanatokat!

Fogadjuk meg a tanácsokat!

  • Strandoláskor csak a lehető legszükségesebb tárgyakat vigyük magunkkal. Az értékeket – ékszert, órát, nagyobb mennyiségű készpénzt – ha lehet, hagyjuk a szálláson vagy otthon.
  • Használjuk az értékmegőrzőt! Kaució ellenében a pénztárcánkat, kocsi- és lakáskulcsunkat, telefonunkat, ékszereinket biztonságban tudhatjuk a megőrzőben.
  • Csak annyi készpénzt tartsunk magunknál a strandon, amennyire szükségünk van.
  • Ha úszni, csúszdázni megyünk, semmiképp sem hagyjuk őrizetlenül értékeinket. A társaság ossza fel egymás között a felügyeletet: felváltva figyeljenek a holmikra! A pléd, törölköző csak lelki nyugalmat ad, valódi védelmet nem! Ha egyedül vagyunk, a szomszéd strandolókat is megkérhetjük, hogy figyeljenek a tárgyainkra. Ezt pedig ne felejtsük el viszonozni!
  • Az autóban ne hagyjunk semmilyen értéket. Az ablakokat teljesen húzzuk fel, a kocsit pedig ne felejtsük el bezárni. A gyerekeket vagy a házi kedvenceket még rövid időre sem hagyjuk az autóban, különös tekintettel arra, ha tűző napon parkolunk!

Fokozott figyelem a gyerekcsapatra

  • Ha gyerekek, diákok mennek együtt strandolni, mindenki ossza meg szüleivel, hogy hova mennek és kikkel töltik szabadidejüket. Ha tovább maradnának a gyerekek, mindenképp juttassuk eszükbe, hogy szóljanak haza.
  • Közlekedéskor ne hallgassanak fülhallgatóval zenét, mert nem hallják a közlekedő járművek zaját, és könnyen baleset érheti őket.
  • A szórakozó fiatalok tegyenek meg mindent a diszkóbalesetek megelőzéséért: figyeljenek a mértéktartó alkoholfogyasztásra, semmiképp sem vezessenek ittasan, és utasnak se üljenek be olyan sofőr mögé, aki részegen akar vezetni! Szükség esetén inkább hívják fel valamelyikük vezetni tudó szülőjét.

Az éjszakai életben is éberek a rendőrök

Nemrégiben Siófokon razziázott a hatóság, ahol egy hétvége alatt tíz embert állítottak elő gyanúsítottként különböző garázdaságok miatt. Autórongálót és verekedőket is elfogtak a rendőrök, de egy éjszakai tömegverekedést is megelőztek a járőrök. Ezért fontos, hogy ne csak a strandon, hanem a szórakozóhelyeken, sétányokon is vigyázzunk magunkra és értékeinkre – nappal és éjszaka egyaránt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek