Aktuális

Zsaruk osztották meg velünk a tanácsaikat: Így vigyázzon az értékeire a strandon

Bors

2021. július 12. hétfő 14:00

A nyári melegben a vízpartok felé vesszük az irányt. Ilyenkor nemcsak a Balatonon van telt ház, hanem a medencés strandokon is. A <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Rend%C5%91rs%C3%A9g" target="_blank">rendőrök</a> éppen ezért sűrűbben járőröznek ezeken a helyeken, ennek ellenére könnyen megtörténhet a baj.

Forrás: Police.hu

A strandok, uszodák és környékük a legkedveltebb helye a tolvajoknak nyáron. A strandpapucstól kezdve, a napszemüvegen, naptejen át a mobiltelefonig, pénztárcáig bármit képesek ellopni. Ez pedig egy meleg, nyári napon, amikor tömegek mennek fürdeni, senkinek sem tűnik fel. A komolyabb károkról és kellemetlenségekről ne is beszéljünk, amikor a lakáskulcsunk vagy az irataink tűnnek el. A következő tanácsokkal megelőzhetjük ezeket a pillanatokat!

Fogadjuk meg a tanácsokat!

  • Strandoláskor csak a lehető legszükségesebb tárgyakat vigyük magunkkal. Az értékeket – ékszert, órát, nagyobb mennyiségű készpénzt – ha lehet, hagyjuk a szálláson vagy otthon.
  • Használjuk az értékmegőrzőt! Kaució ellenében a pénztárcánkat, kocsi- és lakáskulcsunkat, telefonunkat, ékszereinket biztonságban tudhatjuk a megőrzőben.
  • Csak annyi készpénzt tartsunk magunknál a strandon, amennyire szükségünk van.
  • Ha úszni, csúszdázni megyünk, semmiképp sem hagyjuk őrizetlenül értékeinket. A társaság ossza fel egymás között a felügyeletet: felváltva figyeljenek a holmikra! A pléd, törölköző csak lelki nyugalmat ad, valódi védelmet nem! Ha egyedül vagyunk, a szomszéd strandolókat is megkérhetjük, hogy figyeljenek a tárgyainkra. Ezt pedig ne felejtsük el viszonozni!
  • Az autóban ne hagyjunk semmilyen értéket. Az ablakokat teljesen húzzuk fel, a kocsit pedig ne felejtsük el bezárni. A gyerekeket vagy a házi kedvenceket még rövid időre sem hagyjuk az autóban, különös tekintettel arra, ha tűző napon parkolunk!

Fokozott figyelem a gyerekcsapatra

  • Ha gyerekek, diákok mennek együtt strandolni, mindenki ossza meg szüleivel, hogy hova mennek és kikkel töltik szabadidejüket. Ha tovább maradnának a gyerekek, mindenképp juttassuk eszükbe, hogy szóljanak haza.
  • Közlekedéskor ne hallgassanak fülhallgatóval zenét, mert nem hallják a közlekedő járművek zaját, és könnyen baleset érheti őket.
  • A szórakozó fiatalok tegyenek meg mindent a diszkóbalesetek megelőzéséért: figyeljenek a mértéktartó alkoholfogyasztásra, semmiképp sem vezessenek ittasan, és utasnak se üljenek be olyan sofőr mögé, aki részegen akar vezetni! Szükség esetén inkább hívják fel valamelyikük vezetni tudó szülőjét.

Az éjszakai életben is éberek a rendőrök

Nemrégiben Siófokon razziázott a hatóság, ahol egy hétvége alatt tíz embert állítottak elő gyanúsítottként különböző garázdaságok miatt. Autórongálót és verekedőket is elfogtak a rendőrök, de egy éjszakai tömegverekedést is megelőztek a járőrök. Ezért fontos, hogy ne csak a strandon, hanem a szórakozóhelyeken, sétányokon is vigyázzunk magunkra és értékeinkre – nappal és éjszaka egyaránt.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 28.: az Ikrek az igazat látja, a Szűz új felismerésekre bukkan

she.life.hu

Azt hittem, hogy barátok vagyunk, erre kiderült, hogy csak ágyba akarsz vinni

hirtv.hu

Több százmilliós fogás Pásztón: kocsikat, motorokat, mindent lefoglaltak a rendőrök +VIDEÓ

teol.hu

Gyalogost gázoltak, teljes útzár a 63-as úton

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

mindmegette.hu

Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg

vg.hu

A svédek nem javasolják a gyerekeknek az oltást

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Megújul a Digitális Jólét Alapcsomag, ennek sokan örülni fognak