Nem ismer az ilyen se istent, se embert: sörből készít fagyit, vagyis sögyit a leleményes cukrász

Nem ismer az ilyen se istent, se embert: sörből készít fagyit, vagyis sögyit a leleményes cukrász

Amerika
PUBLIKÁLÁS: 2021. július 01. 19:00
Hogy is van a mondás? Dinnyére sört nem szabad? Vagy fagyira dinnyét? Vagy sörfagyira inkább semmitse?
Bors

Feltalálónak mondja magát az amerikai Will Rogers, aki arra használta a fejében lévő sok tudást, hogy kifejlesszen egy gépet, ami a szénavas sörből fél óra alatt krémes fagylaltot képes előállítani.

A tengerentúlon nagy a kereslet a sögyire, vagy farira, nevezzék is bárminek, mindenesetre szerintünk vétek elpocsékolni a folyékony kenyeret arra, hogy jégbe hűtés és ivás helyett jégbe hűtve elnyalogassuk.

A gép 30 perc alatt készíti el az édességet, amiből először kiszedi a buborékot (talán svájci bubiskanállal?). Rogers úgy találta ki a sögyit, hogy az megtartsa alkoholtartalmát a fagyasztás után is, így szerinte még szuperebb lett a fagyi, ugyanis a vendégek úgy is berúghatnak, hogy közben nyalogatják a jeges desszertet.

A fayit aztán csokiöntettel is nyakon öntik, ha a vendég azt kéri. Horror.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.