Aktuális

Szörnyű dolgot rögzített a kamera a Dunán: menekíteni kellett az evezős fiatalokat – videó

Bors

Létrehozva: 2021.07.16.

Ügyet sem vetettek a négy fiatal kajakosra a motorcsónakban ülő turisták. Megrázó felvétel bizonyítja, hogy teljes sebességgel beléjük hajtottak.

Turistákkal teli motorcsónak szelt ketté kedden egy négy fős kajakot. Az evezős hajóban, úgy tudni 14 és 16 év közötti fiatalok ültek, éppen edzésen vettek részt. A megdöbbentő eset a Dunán történt, Orşova közelében. 

Egy harmadik vízíjármű is volt a közelben a tragédia idején, aminek az egyik utasa rögzítette a megrázó balesetet. A felvételekből egyértelműen kiderül, hogy a motorcsónak teljes sebességgel belefutott a négyszemélyes kajakba, gyakorlatilag átment rajta.

Ezután pedig meg sem állt, lassítás nélkül hajtott tovább. A vízbe esett gyerekeket végül más turisták segítettek ki a vízből. A baleset egyik 15 éves érintettje szerint a motorcsónakot vezető férfi nem is figyelte, hogy merre halad, hiába kiabáltak, hogy felhívják magukra a figyelmet.

A négy kiskorú sportoló közül az egyik megsérült, őt kórházba szállították. Társai azonban szerencsésen megúszták az ütközést.

Később a rendőrség kérdésére azzal próbálta magát védeni a motorcsónak vezetője, hogy nem vette észre a kajakozókat. Gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult nyomozás az ügyben – számolt be a megdöbbentő esetről a Maszol.ro.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek