Aktuális

Még az utolsó pillanatban is védték egymást: összeölelkezve haltak meg a barátnők

Címkék
friss

Bors

Létrehozva: 2021.07.22.

Hegymászás közben vesztette életét a két huszonéves lány.

A 29 éves Martina Svilpo és a 28 éves Paola Viscardi 4150 méteren, a Vincent-piramisok alatti hegyen rekedt, megpróbáltak segítséget kérni, de mindhiába. 

A fiatal nők kísérője a 27 éves Valerio Zolla volt, aki bár súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, életben volt, amikor a mentők a helyszínre érkeztek.

A rossz időjárási viszonyok ellenére egy szombat délután indultak útnak, hogy megmásszák a Rosa-hegyet, azonban, amikor lefelé ereszkedtek, a bizonytalan látási viszonyok miatt eltévedtek az úton, és fennakadtak egy gleccseren. Egy erős hóvihar tört ki, melynek következtében a legalacsonyabb pontokon is mínusz 10 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A hegymászók riasztották a hegyimentőket, de a rossz időjárási viszonyok miatt sajnos nem kezdődött el idejében a mentés. Amikor rájuk találtak, sajnos már csak a férfi volt életben.

Zollát egy svájci kórházba szállították, majd mikor stabilizálódott az állapota, elmondta a mentőknek, hogy “a hóvihar szinte pillanatok alatt alakult ki, az éles szél miatt levegőt is alig kaptak. Levettem a kesztyűm, és odaadtam az egyik lánynak, de nem sok haszna volt”.

A lányok gyerekkoruk óta a legjobb barátnők voltak, ráadásul mindketten szenvedélyesen imádták a hegyeket. A közösségi hálón az összes fontosabb csúcstámadásukról, a Dolomitokról, Lavaredoról, az Alpokról vannak fényképek.

“Amikor a természet úgy dönt, hogy csak neked, az egyetlen nézőnek emeli fel a függönyt, akkor csak sírni lehet a meghatódottságtól” – írta Martina egy Facebook-bejegyzésében.

“Visszatérünk a hegyek öleléséhez” – írta Paola a korlátozások után, amikor újra szabadon, korlátozások nélkül mászhattak.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek