Aktuális

Lövések dördültek egy étteremben: pillanatok alatt kitört a káosz – Videó

Bors

Létrehozva: 2021.07.13.

Tragédiába torkollott a romantikus vacsora. A házaspár egy fegyveres férfi áldozatává vált.

Ünnepelni ment a 29 éves Gabriel Moriones Vargas és a 24 éves felesége a houstoni Downtown Aquarium étterembe. Ám arra már egyikük sem számított, ami akkor este történt. 

A 39 éves Danny Cazares több órán keresztül ült az étterem bárpultjánál és kivárt. Kifigyelte, milyen jól érzi magát a házaspár, ahogy bort iszogat és fotókat készítenek az estéről. 

Egy váratlan pillanatban a férfi előrántotta fegyverét és lelőtte a férjet, majd maga ellen fordította a fegyvert. A célt tévesztett golyók eltalálták a nőt is, aki a lábán sérült meg. Gabriel Moriones Vargas életét nem tudták megmenteni. A lövöldöző állapota egyelőre ismeretlen. 

Vargas és felesége több fotót és videót is posztolt az étteremből, az egyik ilyen felvételen látható Danny Cazares is, aki később rájuk támadt. 

A nyomozók szerint a házaspár és Cazares nem voltak ismerősök, és a lövöldözés indítéka ismeretlen. Ám Cazares családja azt állította, hogy a férfi kedves ember volt, csak sajnos skizofréniában szenvedett. 

„Tudják, ez egy szörnyen tragikus eset. Ez az a fajta helyzet, ami miatt mindannyiunknak meg kell állnunk egy pillanatra, és annyi imát kell küldenünk, amennyit csak tudunk a családokért és az összes érintett életért” - nyilatkozta a rendőrségi szóvivő. 

A lövöldöző többször is került már összetűzésbe a bűnüldöző szervekkel

Áprilisban fegyverrel ült metamfetamintól betépve, amikor unokahúga hívta ki hozzá a rendőröket. Tavaly ősszel bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, miután őrjöngeni kezdett, mivel azt hitte, hogy valaki van a motelszobájában és feldúlta azt. Karácsony este pedig birtokháborítással vádolták meg, amikor egy tűzoltószertárban találtak rá, miután behatolt egy emeletes házba.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek