Aktuális

Kubatov Gábor válaszolt Ferencváros polgármesterének

Bors

Létrehozva: 2021.07.06.

„Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot” – Kubatov Gábor FTC-elnök írta ezt néhány napja Baranyi Krisztináról, a kerület polgármesteréről.

A Fradi annyit kért, hogy a 2020-ban befizetett adót a klub kapja vissza, hogy azt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordíthassa. A polgármester ezt nem engedélyezte, most újabb bejegyzést fogalmazott meg Kubatov Gábor.

Sajnálom, hogy a tényeken kell vitatkoznom a IX. kerület polgármesterével.Ha nem is szó szerint, de valójában azt írja...

Közzétette: Kubatov Gábor – 2021. július 6., kedd

Sajnálom, hogy a tényeken kell vitatkoznom a IX. kerület polgármesterével. Ha nem is szó szerint, de valójában azt írja a riposztnak szánt bejegyzésében, hogy ő a mai napig támogatja a Fradit. Ez nem igaz. Ha rajta múlna, egy árva forint sem jutna egyetlen zöld-fehérben sportolóra – kezdte a Fradi elnöke.

Hozzátette, vajon a Vasas és a Debrecen mennyi építmény- és telekadót fizet a helyi önkormányzatnak?

– Segítek: semmit. Nem igaz, hogy a Fradi egyedülálló módon nem fizet építmény- és telekadót a stadionja után a helyi önkormányzatnak. Akad még más fővárosi és vidéki klub, amely szintén nem fizet ilyen adót, függetlenül attól, hogy a városnak vagy a kerületnek bal- vagy jobboldali a vezetése. Szeretném a polgármester asszony szíves figyelmét felhívni arra, hogy a Fradi az új stadion fennállása óta összesen 988.185.119 forint vagyonkezelési díjat fizetett be az államnak – tette hozzá Kubatov Gábor.

A női torna, icehockey utánpótlás és kajak-kenu szakosztályunk számára a támogatásokat annak idején, 2018-ban a Bácskai János vezette fideszes önkormányzat szavazta meg, négy évre előre, évenként eltérő összegekben.

Kínos idéznem azt a tényt, hogy a kerület mostani vezetője ezeket a támogatásokat akkoriban nem szavazta meg – fogalmazott az elnök.

Az idei évre ez a támogatás 11 millió forint volt.

– Ha rajta múlt volna, ezt sem kaptuk volna meg... A Bácskai János-féle önkormányzat az ezeknek a szakosztályoknak megítélt összegeken felül további támogatásokat (valamikor 50, vagy éppen a klubalapítás kerek évfordulóján 120 millió forintot) adott az ország legnépszerűbb, határokon túl is elismert sportegyesületének évről évre. Ezeket a támogatásokat már 2019-ben sem szavazta meg a polgármester asszony, majd teljesen elvette tőlünk – olvasható a bejegyzésben.

Fenntartom, hogy a polgármester asszony ha tehetné, kivéreztetné a Fradit. De mi nem hagyjuk magunkat. Fradi volt, Fradi lesz... – zárta bejegyzését Kubatov Gábor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek