Aktuális

Ablakpucolás közben zuhant a mélybe Mártika – Szomszédjai szívszorító dolgokat meséltek róla

Kóré Károly

2021. július 8. csütörtök 05:30

Ablakpucolás közben zuhant ki a 10. emeleti lakása ablakából egy 69 éves asszony Budapesten, a Havanna lakótelepen. Mártika áprilisban veszítette el a férjét. Látszólag feldolgozta a szörnyű veszteségét, ám most a hitvese után ment.

Szörnyű látvány fogadta azt a szomszédot, aki a 69 éves B. Imréné holttestére rátalált a budapesti Havanna lakótelepen. A Csontváry utcában található, 11 emeletes társasház 10. emeletén lakó Mártika vélhetően baleset áldozata lett.

Nem szenvedett

Az idős asszony közvetlenül a fal mellett csapódott a füves területre, a mentősök onnan vitték át az épület első bejárata elé, és ott emelték zsákba a holttestet. Erre azért volt szükség, mert a lakásban nem tartózkodott senki, így a tűzoltók csak emelőkorsár segítségével jutottak be az ingatlanba. Az idős hölgy nem szenvedett sokat, azonnal meghalt. A Bors munkatársa a helyszínen találkozott az elhunyt néhány hozzátartozójával, ám ők nem kívántak nyilatkozni.

Mártika a házban több asszonnyal is baráti kapcsolatot ápolt. Mari néni éppen a kutyáját sétáltatta, amikor megszólítottuk.

– Én a másik lépcsőházban lakom, de rendszeresen összejártunk. Két napja találkoztunk utoljára, akkor semmi negatív előjel nem mutatkozott rajta. Biztos vagyok benne, hogy az öngyilkosság gondolata meg sem fordult a fejében. Egyszerűen nem olyan típus – csuklott el Mari néni hangja. Az idős szomszédasszony képtelen volt a beszélgetésünk idején még a helyszínen levő halottas zsákra nézni.

Tavasszal vesztette el a férjét

– Nem tudom elfogadni, hogy nincs többé! Az utóbbi évben sokat szenvedett, de méltósággal viselte a nehézségeket. Idén tavasszal temettük el a férjét. Imre súlyos betegségben szenvedett, az ő számára megváltás volt a halál. Márti a gyászát méltósággal viselte, és igyekezett lekötni magát. Állandóan takarított, mert szerette maga körül a rendet – csuklott el Mari néni hangja.

– A férjével megállapodtak abban, hogy ha az egyikük meghal, a másik a nappali szekrényében őrzi az urnáját. Mártika ennek eleget is tett, a gyerekeik most vélhetően együtt helyezik el őket a temetőben – fejezte be a hölgy.

A Mártikát ismerők szerint a megözvegyült asszony gondolatai állandóan a férje körül mozogtak. Imre bácsi az utolsó hónapjaiban már járni is alig bírt, és állandó ápolásra szorult.

Két gyermeket hagyott hátra

Egy másik jó barát a Borsnak elmondta: B. Imréné nehezen viselte, hogy mindkét gyermeke egy másik országban próbált szerencsét. A fia Amerikában, a lánya pedig Angliában él.

– Mártikának csakis az számított, hogy mindig mindent a férje kívánsága szerint tegyen. Imre elég erős akaratú ember volt, de ők ketten szeretetben éltek. Soha nem veszekedtek komolyan, ehhez persze a barátnőm szerencsés természete is hozzájárult – mesélte az elhunyt asszony lakása felett lakó szomszédasszony, Mária. – Mártikának is volt egy könnyebb gyomorbetegsége. Miután a férje meghalt, azt mondogatta, hogy most már rajta van a sor, és ki fogja magát vizsgáltatni. Nem esett kétségbe, végtelenül pozitív volt a kisugárzása. A házban lakik egy 87 éves asszony is, neki mindennap segített. Ha arra volt szükség, bevásárolt neki, máskor csak felvitte az újságot.

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet