Aktuális

Döbbenetes részletek a fagyasztóba rejtett Henriett haláláról: a rendőrség mulasztásából halt meg a szadista szexragodozó karmai közt?

Bors

2021. július 11. vasárnap 20:00

Ez az eset, amelyről folyamatosan beszámol a Bors, most fordulóponthoz ért. Mint írtuk, a  kelet-londoni Zahid Younist még tavaly ítélték el kétrendbeli gyilkosságért: a 36 éves elkövető Mihrican Mustafa mellett a magyar származású Szűcs Henriettel is végzett. Utóbbi teljes története most látott napvilágot.

A két áldozat holttestét 2019 áprilisában fedezte fel a rendőrség Younis lakásában egy mélyhűtőbe rejtve, melyet követően a bántalmazásért korábban is elítélt szadista szexragadozót azonnal letartóztatták – a férfi jelenleg is életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Utcáról a pokolba

A 32 esztendős, háromgyermekes Henriett 2014-ben telepedett le az Egyesült Királyságban, ahová megérkezve a vele együtt kiutazó férfi hamar elhagyta őt. A nő szerint a fickó futtató, azaz strici volt, aki még az útlevelét is ellopta tőle. Henriett kisvártatva az utcán találta magát, ahol hajléktalanként tengődve emberkereskedelem áldozataként kezelték.

A sebezhető asszony nem sokáig maradt ismeretlen a rendőrség előtt, akik számos bántalmazási ügyében eljártak: így került képbe az őt megerőszakoló David Dallison, aki bár tagadta tettét, vádat emeltek ellene, és tárgyalásáig őrizetben is maradt. 2016 januárjában az ügyészség közölte a bírósággal, hogy a zsaruk szem elől tévesztették Henriettet, Dallison így szabadon távozhatott, ám az ellene felhozott vádat nem ejtették. A férfinak ezt követően még az is sikerült, amire a hatóságok képtelenek voltak: ő persze megtalálta a nőt, aki négy nap múlva már nála is lakott – pechjére.

Pokolból a halálba

A súlyos sérüléseket szenvedett Henriettet nem sokkal később a lakónegyed előtt heverve találták meg: mint azt elmondta, a férfi lökte ki őt az ötödik emeleti ingatlan ablakából. Az azt követően kórházba kerülő nő odabenn ismerte meg Younist, aki már akkor börtönviselt szexragadozó hírében állt, korábban ugyanis nőket és lányokat is erőszeretettel abuzált, sőt kínzott meg – a rendőrség ennek ellenére „közepes kockázatú” személyként kezelte, ugyanakkor rendre ellenőrizte a lakását, illetve titkos szolgálati adatokat gyűjtött a viszonyairól.

A férfi azután is tartotta a kapcsolatot Henriett-tel, hogy a nő egy, az emberkereskedelem áldozatainak fenntartott házba költözött. A két fél olyannyira közel maradt egymáshoz, hogy az asszony visszatért a fenevad lakásába – anélkül, hogy bárki tudta volna, hová is tart. A Henriett későbbi meggyilkolásának ügyében folyó tárgyalás során napvilágot látott bizonyítékok szerint a nőt Younis kényszerítette maradásra, sőt: egyenesen bebörtönözte áldozatát, aki már életének utolsó heteit is komoly sérülésekkel szenvedte végig.

Halálból a bíróságra

A nő Dallison által való megerőszakolásának soron következő tárgyalására szintén az adott évben került volna sor, ám ő addigra maradéktalanul köddé vált, azaz szőrén-szálán eltűnt a hatóságok látóteréből. Mivel a zsaruk korábban azt javasolták neki, hogy a saját érdekében jobban teszi, ha elhagyja Angliát, a bíró úgy döntött, hogy Henriett bizonyára útlevele hiányában is megkísérelhette az utazást, így annyiban hagyta a dolgot.

A Dallison elleni vádat ter­mé­­szetesen ejtették, Henri­ett pe­­­dig néhány nap múlva SMS-t küldött az egyik nyomozónak, amelyben közölte: nem volt elég jól ahhoz, hogy megjelenjen a tárgyaláson. Hetekkel később a helyi zsaruk még igazoltatták is a férfit: egy vékony nővel volt, akinek sál takarta az arcát, ám hiába mutatkozott be, a biztos urak nem kapták fel a fejüket a nevére – pedig ők voltak azok, akik gyilkosán kívül utoljára látták élve...

Megannyi kérdés

Azon túl, hogy Henriett halálának pontos oka sem ismert, számtalan rejtély övezi az esetet, egy azonban biztos: sokan mutogathatnak egymásra a nyomozás illetékesei közül, elvégre rengeteget mulasztottak és tévedtek. Hogy csak néhányat említsünk: a számot, amelyről Henriett utolsó SMS-ét küldte, nem követték vissza. Talán éppen ezért is gondolja úgy a második áldozat családja, hogy egy körültekintőbb eljárás az ő szerettük életét már biztosan megmenthette volna…

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427468_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb megdöbbentő ukrán követelések

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10602_resized.jpg?avcount=1670650208
origo.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb háború lehet Európában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428172_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Pofátlan rongyrázás, Ronaldo szerelmétől mindenki kiborult Katarban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425344_auto_resized.jpg
vg.hu

Benyújtja a számlát Románia az osztrákoknak a schengeni vétóért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426416_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Anya, úgy érzem, meg fogok halni" - többször is haza küldték az orvosok az 5 éves kislányt, nem sokkal később meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428194_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Verhofstadt elárulta miért büntetik Magyarországot + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10604_resized.jpg?avcount=1670650208
ripost.hu

Szívszorító: Ezt a búcsúvideót tette közzé a 21 éves internetsztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15424935_auto_resized.jpg
astronet.hu

A harmadik adventi hétvége horoszkópja: békét és hálát hoz ez a két nap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428076_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Súlyos betegséggel diagnosztizálták a Farm VIP sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10590_resized.jpg?avcount=1670650208
mandiner.hu

Minden innováció létkérdés a 21. század agráriumában(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427594_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kern András kitálalt, ezért vesztek össze valójában Bujtor Istvánnal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/29YZpSM_82OXAvUmkVl2Kqlxyu4Tl21hXlMdIW0J4uk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4ZmIzZjViOTZmMTQxOWU4OTUxN2M3OGQ0YWMwNzJm.jpg
Bántalmazás

Nyilvánosságra hozták a felvételt: ököllel ütöttek, köpdöstek társai egy diáklányt Zemplénben

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/0j-8VyiobeBCcyDBkvCydIpxHvplkewDIY5wuLm0U7o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNkYjhjMTI4ZWVjOTQyZmRiZmQ3NDNlZmVhN2I0ZjEx.jpg
Összefogás

A Dancing with the Stars zsűritagja is segíti a Jókai házomlásban megsérült balerinát