Aktuális

„Különleges ember volt” – Szívszorító vallomást tett a 18 évesen elhunyt focista édesanyja

Kóré Károly

2021. július 1. csütörtök 05:00

Keresett modellként is nagy jövő várt a múlt héten a futballpályán elhunyt 18 éves focistára. Hegedűs Viktor Marcell haláltusáját végignézte a családja és a fiatal barátnője is. Az édesanyja, Szilvia szívszorító részleteket mesélt gyermekéről.

Hegedűs Viktor Marcell az egész életében aktívan sportolt. 18 éves korára a Tarr Andráshida labdarúgó-csapatának oszlopos tagjává vált, és komoly szerepe volt abban, hogy az együttes idén már az NB III-ban indulhat. Múlt hétfőn a csapat baráti összejövetellel egybekötött idénynyitó edzésén vett részt, amikor váratlanul összeesett, és már a gyorsan kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. A fiatal labdarúgó haláltusáját a jelenlevő szerettei és barátnője is végignézte, a Zalaegerszegen játszó bátyja, Olivér pedig már arra ért oda csapata edzéséről, hogy édesanyja a halott fiát ölelte és csókolta.

Viktor tragédia az egész országot megdöbbentette. Nem csupán labdarúgókörökben kedvelték, a sokoldalú fiatal más területeken is komoly sikereket ért el.

- Különleges ember volt, aki a 18 évébe mindent besűrített – csuklott el Vajda Szilvia, Viktor édesanyja hangja. A gyászoló szülő a Borsnak elmondta: a fia éppen érettségizni készült, hogy jövőre Budapestre költözzön és egyetemre járjon.
- Mivel a sportnak köszönhetően kiváló alakkal rendelkezett, felajánlottak neki egy ötéves, nemzetközi modellszerződést! - árult el a gyászoló szülő. Szavaival egybecseng, hogy munkatársunk Viktor több barátjával és hölgyismerősével beszélt, akik szerint a fiatal focista mindig is ügyelt a megjelenésre. Ugyan minden ujjára kaphatott volna egy lányt, de ő hűséges volt a kedveséhez.

- Kifejezetten jól tanult, és szellemi területen is jeleskedett. Sakkozott, és két alkalommal jutott be a 100 táblás szimultánba a Polgár Sakkfesztiválon, Polgár Judittal, Polgár Zsuzsával sakkozhatott, minden napra célokat tűzött ki – mondta Szilvia, és hozzátette, hogy Viktor emlékét megőrözzék, hamarosan létrehoznak egy a nevével fémjelzett alapítványt.

- Már folyamatban van az alapítás, a polgármester úr vállalta a kuratórium tagjainak megkeresését. A szervezet Viktorhoz hasonló, sokoldalú és tehetséges sportoló fiatalok támogatására jön létre – mesélte az édesanya, akit mélyen megérintett az, hogy a család a tragédia hírére rengeteg együtt érző üzenetet kapott.

- A gyermekem angyallá vált, és én hiszem, hogy örökre velünk marad! - fejezte be Szilvia.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Tűz miatt kiürítettek egy komáromi gyárat: 6 embert szállítottak kórházba

metropol.hu

Lassan indul a nap a Bika jegy szülöttének, de hatalmas meglepetésben lehet része

origo.hu

Lelkesen fogadták a Sundance fesztivál első magyar versenyfilmjét

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

MOB: a SOSZ Gyulay Zsoltot támogatja az elnökválasztáson

vg.hu

Romkastélyok és luxuspaloták eladósorban

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

origo.hu

Indulhat a Petőfi-film és a vízilabda bajnokainkat bemutató film