Aktuális

Elképesztő akció: Szerelőnek álcázva teperte le a TEK a terrorakcióra készülő férfit Kecskeméten

Bors

Létrehozva: 2021.06.03.

Páncélozott autóval, robotokkal és bombabiztos mellényben szállták meg a Terrorelhárítási Központ munkatársai annak a 21 éves terroristának a házát, aki robbantani akart Magyarországon. A TEK-esek szerelőnek adták ki magukat, így fogták el a gyanúsítottat.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

Összehangolt akcióban, a külföldi titkosszolgálat segítségével fogta el a Terrorelhárítási Központ azt a 21 éves férfit, aki robbantásos merényletet tervezett Magyarországon. A TEK-esek óvatosan közelítették meg azt a kecskeméti házat, ahol vékony testalkatú magyar fiatalt lakott. Információnk szerint a szüleivel élt, akik nem is sejtettek semmit arról, mire készül gyermekük.

Páncélozott autókkal, bombakereső robotokkal és robbanásbiztos mellényben osont a különleges egység, melynek az egyik tagja szerelőnek álcázta magát, így cserkészte be a gyanúsítottat.

Munkásemberként csöngetett be a férfihoz, amikor pedig kijött a házból, leteperték őt a kommandósok – mesélte a Borsnak az egyik neve elhallgatását kérő szomszéd, aki többet nem kívánt nyilatkozni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, több magyarországi helyszínen is robbantani akart. Elsőként a foci Eb budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban, ahol 70 ezer ember életét veszélyeztethette volna.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek