Aktuális

Szenzációs: Telt házzal indult a nyár az ország buliszívében

Bors

Létrehozva: 2021.06.12.

Budapesten is újraindult az élet. Nem is akárhogyan, szinte gombnyomásra. Telt házas kocsmák, éttermek, és a közöttük csapatokban vándoroló fiatalok uralják az utcaképét a belvárosban. Minden olyan, mint két évvel ezelőtt. Külföldi turisták még nem nagyon vannak, de a magyar fiatalok utcabált tartanak minden este Budapesten.

Forrás: Bors

Amikor április végén, kinyitottak a teraszok, már javában dübörgött a tavasz. Az emberek másfél év bezártság és félelem után elözönlötték az utcákat. Mindenki bulizni, ismerkedni és szórakozni akart és kedv azóta is töretlen.

– Végre vége ennek az egésznek és bulizhatunk. Lassan iskolába sem kell menni és újra miénk lehet a nyár. Már nagyon vártuk ezt hosszú volt ez az idő – nyilatkozta lapunknak egy lány az Erzsébet téren.

Turisták nélkül is dübörog az üzlet

Persze, csakis a szabályok szigorú betartása mellett térhetett vissza az élet az eredeti kerékvégásba: de ezeket a szabáylokat a vendéglátósok nem erőszakolhatják rá a vendégekre. Többször jártunk a hetedik kerület bulinegyedként elhíresült négyszögében, mióta feloldották a kijárási korlátozást, és három fő tapasztalattal gazdagodtunk:

Itt-ott kissé feszült a hangulat, de béke uralkodik, sőt, így  turisták nélkül talán 2006-ban volt itt utoljára ekkora nyugi. Mindenki komolyan veszi a szabályokat, mindenhol találtunk kézfertőtlenítőt és figyelmeztető feliratokat, hogy mire kell figyelni, a dolgozók mindenhol maszkban voltak.

Senki sem lázadt nyíltan a jogszabályok ellen, de nem is tudta senki, hogy pontosan kinek és hogyan kellene megfelelni. Az utóbbi nem feltétlenül a kocsmák és bulihelyek hibája.

Jók a csajok és van pia

igazából azt nem értem, hogy ekkora tömegnél hogyan ellenőrzik, hogy kinek van oltása, meg kinek nincs? Ki ülhet a teraszon és ki mehet be és, hogy elmehet e wc-re az, aki csak a teraszon ülhet mert, nincs igazolványa? De nem is érdekel, a lényeg, hogy jók a csajok és van pia- summázta a helyzetet az egyik spicces tinédzser. 

A polgármester arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ellenőrzések lesznek, ezek a szabályok pedig eddig is léteztek, csak senki nem tartotta és tartatta be őket, na de majd most! A közterületesek és a rendőrség párhuzamosan kezdett razziázni. Az erről név nélkül sztorizgató pincérek elmondásából az derült ki, hogy a közterületesek empatikusak és kedvesek, nem nagyon büntetnek, inkább figyelmeztetnek és elmondják mit hogyan csináljunk legközelebb. 

A közteresek nagyon jó fejek és ha valami nincsen rendben bejönnek és szólnak. A rendőrök már szigorúbbak, de a parkolóőrök már senkinek sem kegyelmeznek. Minden kocsira bilincset raknak ami szabálytalanul parkol.  Az itt lakók pedig kezdenek újra befeszülni a szemetelés és a zene miatt – vázolta nevetve a helyzetet egy pincér a Kazinczy utcában. 

Állandó viszályok terepe volt

Persze nem volt ez mindig így a belváros korlátozások bevezetésekor kifejezetten ijesztő képet mutatott – belegondolni is rossz volt, hogy ez lesz a jövő, még úgy is, hogy a hetedik kerületben elszaporodott szórakozóhelyek miatt rengetegen panaszkodtak.. Most, pár hónappal később újrafotóztunk pár helyszínt, a különbség ég és föld. Megteltek a pubok élettel. Az Erzsébet téri Fröccsteraszon még a csilláron is lógtak az emberek akárcsak a Stégen a Margitszigeten. Este kilenckor olyan érzésünk volt, mintha ez az egész koronavírus-őrület meg sem történt volna. 

A Király és a Dohány utca és a két körút határolta terület eddig is a folyamatos viszályok terepe volt, de a ha itt sikerül a korlátozások utáni újraindulás és sikerül megegyeznie az önkormányzatnak, a hatóságoknak és a helyeknek, akkor az egész országban sikerülni fog. De mindez csak a következő hónapokban derül ki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek