Aktuális

Redőnyön keresztül pillantották meg a holttesteket – napokkal korábban végezhetett a családdal a szén-monoxid

Bors

2021. június 30. szerda 05:30

Egy egész falu gyászolja Dr. Munther Q.-t, Tarpa háziorvosát. A palesztin férfi, szír felesége és két kisfia holttestét egy budapesti, hatodik kerületi lakásban találták meg, már napok óta ott halottak lehettek. Mindannyiukkal szén-monoxid mérgezés végzett. 

Fekete zászló lobog a takaros Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa háziorvosi rendelőjén és polgármesteri hivatalán is, miután reggel szörnyű hírre ébredt a község: közkedvelt háziorvosukat, a perzsa származású, mindenki által mélyen tisztelt Munther Q.-t,a feleségét, Nisreent, és két tündéri kisfiukat, a 7 éves Amirt és az 5 éves Imámot is holtan találták egy VI. kerületi lakásban, miután eltűntként keresték őket. Kiderült, hogy szén-monoxid mérgezés végzett velük.

Büszkék rá a gyászoló falu lakói

A Gázából Magyarországra költözött Munther már hosszú évtizedek óta volt Tarpa háziorvosa, a férfi a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdött minden egyes nap. Családja mellett munkájának élt:Már itt végezte az orvosit, kiválóan beszélt magyarul, csak jót lehet róla mondani – mondta a Borsnak Anna néni.

– Itt mindenkit ő és a helyettese oltott, a szívét-lelkét beletette a munkájába, büszkék voltunk rá, hogy ilyen kiváló ember az orvosunk – szögezte le a tarpai asszony. Két éve azonban, amikor nagyobbik fia, Amir iskolás lett, Budapestre költöztek a családdal, onnantól Munther ingázott: a hétköznapokon tovább harcolt a vírussal Tarpán, hétvégenként pedig rohant Pestre, a családjához, akik egy ízlésesen berendezett lakásban éltek a VI. kerületi Jókai utcában. A férfi sosem késett, mindig időben jelent meg a munkahelyén, ezért is ijedtek meg, amikor a legutóbbi családi látogatás után nem vette fel Tarpán az ügyeleti műszakját.

A redőnyön keresztül látták meg a szörnyűséget

Kollégáinak és jó barátjának, a tarpai polgármesternek is furcsa volt, hogy Munther aznap nem érkezett meg: még csak nem is késett soha, ezért azonnal odaküldtek valakit a belvárosi lakáshoz. Ott azonban hiába kopogtak, senki nem nyitott ajtót.

– A szomszédot kérdezték, hogy elutaztak-e, hisz a rokonaik külföldön laknak, de ő mondta, hogy nem hiszi, mert a rács nyitva volt az ajtajukon – mesélte a belvárosi lakás egyik lakója. Ezután a rendőrségnél is bejelentették a család eltűnését. 
Úgy tudjuk, hogy az aggódó kollégák kérésére már rendőrök mentek ki, akik egy hátsó ablakon benéztek a redőnyön keresztül, és akkor látták meg a testeket a szobában– mondta szomorúan az ott lakó asszony. Ezután tűzoltók is érkeztek a helyszínre, akik betörték az ajtót, de már csak a négy holttestet találták meg. Vélhetően már napok óta ott halottak voltak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, többen egy rossz bojlerre gyanakszanak. A pesti ház lakóit is mélyen lesújtották a történtek.

– A hölgy nem beszélt magyarul, de mindig mosolygott, mindenkivel kedves volt, ahogyan a férje is. A gyerekek pedig tüneményesek és jól neveltek voltak. Pár napja még a közösségi oldalán büszkélkedett a doktor úr a nagyfia kitűnő bizonyítványával. Imádta a gyerekeit és a feleségét. a két kicsiről nevezte el a vállakozását is – tette hozzá.

A kicsik óvónénije összetört a tragikus hír hallatán: 

– Imam hozzánk járt, itt tanult meg magyarul. Mindenki kedvence volt, fantasztikusan nevelték a szülei, ahogyan a testvérét is. Felfoghatatlan, ami történt – mondta a könnyeivel küszködve a pedagógus. 

Gázai rokonait összeroppantotta a hír

Nincs olyan ember, aki ne szerette volna őket– mondta szomorúan Kálmán.

– A végsőkig dolgozott, ügyelt, mindenkinek segített. Pótolhatatlan veszteség és tragédia ez az egész településünknek – szögezte le a férfi, akinek a háziorvosa is volt a családapa. Úgy tudjuk, a település polgármestere is összetört, Munther ugyanis jó barátja volt:

– Tarpa Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az esetről nem kíván nyilatkozni, az egész települést mélyen megrendítették a történtek. Tarpa Nagyközség Önkormányzata a háziorvost és családját saját halottjának tekinti – közölték szűkszavúan. 

A helybeliek a Facebookon is megrendülten búcsúztak: 

– Felfoghatatlan, angyalok őrizzék az álmotokat! 

– Nagyon szeretetre méltó ember és orvos volt. 

– Hatalmas veszteség, mint ember és orvos egyaránt. Nyugodjanak békében! 

– Nyugodj békében a Családoddal együtt, Munther!

Gázában élő családja sokkos állapotban van:

– Istenem, ahogy nagybátyám halálának a fájdalmát a szívembe ültetted, vezesd őket a mennyekbe – írta összetörten unokaöccse, aki azt is megírta: a temetésről majd akkor döntenek, ha lezárul a magyarországi eljárás.

További cikkek

Búcsú

Végső búcsú: Utolsó útjára kísérik Dobos Attilát – fotók

Politika

György István: Kifejezetten sikeresek voltak a januári oltási akciónapok

Ez is érdekelhet

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

life.hu

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó megmutatta 17 éves lányát: Emma kész nővé cseperedett - Fotó

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

duol.hu

A zebrán gázoltak el egy dunaújvárosi hölgyet

origo.hu

Elrontott plasztikai műtét miatt évek óta nem tudja lecsukni a szemeit egy férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Köszönet a horvátoknak, hogy nyertek Izland ellen!”

vg.hu

Több száz falusi kisboltot épít át a Coop

mandiner.hu

Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben