Aktuális

Üzentek az új lottómilliárdosnak: Vigyázz a pénzre és rejtőzz el!

Bors

Létrehozva: 2021.06.07.

A Borson keresztül üzent a legújabb lottómilliárdosnak a korábbi nyerte házaspár, az Andraschek család, akik okosan fektették be pénzüket. Nyolc év elteltével is bőven van mit a tejbe aprítaniuk.

Forrás: Bors

9, 32, 47, 72, 81. Ezekkel a számokkal közel másfél milliárdot kaszált egy szerencsés az ötöslottón, ezzel beírva magát a magyarországi nyertesek névsorába. A mázlis milliárdos kiléte eddig ismeretlen, de az biztos, hogy a mesés vagyonnal nem szűnnek meg a problémái, csupán más természetűek lesznek.

– Először is szívből gratulálok neki, hisz nagyon kevesen vagyunk olyanok, akiknek megadatott ez az érzés, de óva intem attól, hogy bárkinek is beszéljen erről. Rejtőzzön, bújjon el. Magyarország ugyanis nem a lottómilliomosoknak van kitalálva. Sajnos rengeteg az irigy ember – mondta Andraschek Lászlóné lottómilliomos, aki férjével, Lászlóval 2013-ban 630 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Az utolsó pénzükön vették meg a későbbi nyertes szelvényt. László azóta mindent megtett, hogy feleségét, aki pánikbetegsége miatt már 20 éve nem mozdult ki a lakásból, boldoggá tegye.


Aki azt mondja, hogy a pénz nem boldogít, az nem volt még gazdag, de először is fontos, hogy tudjuk mit jelent nekünk a boldogság. Fontos, hogy tisztába legyünk magunkkal és azzal, hogy mi a célunk az életben, mi tesz minket boldoggá. Nekem ez a család volt – mesélte Anikó akinek az első útja egy pszichológushoz vezetett, ugyanis súlyos pánikbetegséggel küzdött, míg férje alkoholista volt, mielőtt megnyerték volna a mesés összeget. Mint mondja, nagyon szegények voltak, szó szerint kenyérproblémákkal küzdöttek.

A pánikbetegségem olyan súlyos volt, hogy évekig nem léptem az utcára, aztán mikor megnyertük a pénzt, ez megváltozott. Emlékszem a pillanatra, ahogyan a gondolataimba merülve sétáltam, és amikor felnéztem a győri piacon voltam, körülöttem emberek, autók, élet. Teljesen megdöbbentem. Akkor jöttem rá, hogy 20 év után kijöttem a lakásból – emlékezett vissza az asszony, akinek férje László a nyeremény után letette a poharat.

– Persze az ember először elcsábul a sok pénz láttán, és megveszi a házat, a vágyott kocsit és a nyaralót, de aztán hamar rájön, hogy nem ez a lényeg. Mi a pénzzel kaptunk egy méltóságteljes emberi életet – mondta Anikó, aki azt is elárulta, hogy az örömbe, üröm is vegyült, mivel nyeremény előcsalta a régi rokonokat, barátokat.

Pár évvel ezelőtt szárnyra kaptak a hírek, hogy elbuktak mindent, és újra az utcára kerülhetnek. Valóban vesztettek 40 milliót, de szó sincs arról, hogy tönkrementek volna. Hamar kiheverték a veszteséget, hisz a recesszió alatt vásárolt lakásaik értéke szépen megugrott az utóbbi hónapokban, amiket bérbe adnak és ebből élnek. Anikó tyúkanyóként tartja össze a családot, és következetes beosztással neveli három gyerekét, akiknek lesz mit a tejbe aprítania, hisz a mesés vagyon még mindig megvan, sőt szépen fialt is az utóbbi években.

A pár háromszintes luxusotthona a családi központ, ahol fodrász, masszőr és egy főállású sofőr is tüsténkedik körülöttük. Míg a gyerekek a medencében pancsolnak, addig Anikó vállalkozást vezet, és szervezi a családja életét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek