Aktuális

Karácsony Gergely kamuzott a budapesti méhlegelőkről

Bors

Létrehozva: 2021.06.01.

Anyáznak az allergiások és a kutyások a méhlegelők miatt! A Metropol munkatársai több „bogáretetőt” látogattak meg Budapesten, de kinyíló virágokat alig vagy egyáltalán nem találtunk, „kutyagyilkos” toklászt, parlagfüvet és gondozatlan közterületet annál többet. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Főkert költségvetését alaposan megvágta, 344 millióról 180 millió forintra csökkentette a működésükhöz szükséges összeget. Az utóbbi időben a város több pontjáról is érkeztek hírek arról, hogy gondozatlanok a közterületek, hatalmasra nőtt a fű és a gyomnövények is burjánzanak, írja a Metropol. Egy dolog volt közös ezeken a területeken: egy sárga tábla tájékoztatta róla a lakosokat, hogy itt bizony nem gaz van, hanem méhlegelőt „telepítettek”. Úgy tűnik, a kaszálást sikerült megspórolni, de a méhlegelők nem igazán működnek...

Kínos lett a méhlegelő, ledózerolták

Az ellenzéki vezetésű XI. kerületi Bocskai úti méhlegelőt azonnal lekaszálták és felszámolták, amint a média munkatársai fotókat készítettek róla, és a helyi lakosok is felháborodtak a kezdeményezésen. Eltűnt a tábla, amely büszkén hirdette, „Nem gaz, méhlegelő!” Most már csak levágott fű és néhány cigicsikk található a területen.

A parlagfű vidáman tenyészik 

A III. kerületi Tímár utcai HÉV-megállótól nem messze található „legelőn” többféle gyomnövényt, köztük az egyik legtöbb allergiás megbetegedésért felelős parlagfüvet is találtunk. Ráadásul ez a terület egy forgalmas út kanyarjában található, ahol folyamatos az autóforgalom. Kevés olyan méhecske lehet, aki szívesen legelészne a kipufogófüst-felhőben.

A kutyatulajdonosok is lázadnak

Az I. kerületben, a Budai Vár alatti részen is létrehoztak egy rovargyűjtőhelyet az ellenzéki kerületvezetők, amivel csak azt érték el, hogy a toklász hihetetlen mennyiségben elszaporodott a sárga tábla alatt. A toklász apró tüskék alkotják, amelyek belefúródhatnak az állatok és az emberek különböző testrészeibe, és ezzel súlyos helyi, gennyes gyulladást is okozhatnak.

- A Hilton alatti részen a toklászok elkezdtek besárgulni, leszáradni és szép lassan viszi is a szél mindenfelé - mondta a Metropolnak Sz. Tímea, aki maga is rendszeresen járja a környéket kutyusával

Felhívtam a minden ismerőseim figyelmet, hogy a környéken nagyon figyeljenek a gyermekeikre és a kutyáikra. 

Nem méhlegelő, kullancskemping!

Miközben Óbudát jártuk, találtunk olyan helyszíneket is, ahol bár nem volt bogáretető jelzéssel ellátott terület, mégis növénysivatagok fogadják a lakótelep szívében sétálókat.

- Itt a Kaszásdűlői lakótelepen több olyan dombocska is van, amelyen már hatalmasra nőtt a fű, és a gyomok - mesélte a Metropolnak S. Mária, aki az ajtón kilépve egy dzsungelre emlékeztető kaszálatlan rétre lép ki.

Mi is azt hittük, hogy itt méhlegelő lesz, csak még nem tették ki a táblát. Olyan hatalmas fű van. Ez itt nem méhlegelő, inkább kullancskemping. Hogy lehet ilyen őrültséget kitalálni?

Korábban már voltak darázsgarázsok

Az elmúlt években már több helyszínen is, így az Óbudai-szigeten és a Tabánban is létrehoztak a Főkert közreműködésével úgynevezett rovarhoteleket. Ezek a kis építmények alkalmasak lehetnek arra, hogy a rovarok utódokat tudjanak nevelni, és szaporodjanak, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét. A köznyelv által „darázsgarázsoknak” nevezett öko-építményeknek legalább van hasznuk a papíron a méheknek szánt gyomtengerrel szemben.

Hülye ötlet volt: méhkasokat a buszmegállókba!

A tavalyi év elején Józsefváros lakóit azzal borította ki Pikó András polgármester, hogy Karácsony Gergellyel karöltve méheket akartak telepíteni a kerület buszmegállóiba. Egy klímavédelmi munkaanyagban szerepelt az ötlet, hogy zöldítsék a megállókat, és a megállók növényeibe telepítsenek méhkasokat. A tervet azonban – köszönhetően a lakosok ellenállásának is – végül elvetették.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180368_auto_resized.jpg
origo.hu

Nézegessen tomboló, mocskolódó baloldali politikusokat május elsején! - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714603210
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170427_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott a titok: ezt teszik Sarolta hercegnővel az osztálytársai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174660_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178913_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714603210
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172625_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714603210
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó