Aktuális

Gyakorlatról tartottak hazafelé a váci fegyőrök, amikor szörnyű dolgot láttak: azonnal cselekedtek!

Bors

Létrehozva: 2021.06.24.

Példát mutattak hősiességből a váci fegyőrök: egy idős, kocsija alá szorult férfit mentettek meg a biztos haláltól.

Forrás: Büntetés-végrehajtás

Sokszor mondogatjuk: nem minden hős visel köpenyt. Ez a napokban is igaznak bizonyult: a Váci Fegyház és Börtön munkatársai ugyanis éppen az éves lövészeti gyakorlatról tartottak visszafelé Márianosztráról a csapatszállító busszal, amikor a Dózsa György úton kiszúrtak egy balesetező, hátára borult kocsit. A fegyőröknek több sem kellett, azonnal fékeztek, és kipattantak a buszból, és amilyen gyorsan csak lehetett, a sérült kocsihoz rohantak. Szerencsére időben, ugyanis amikor közelebb értek, akkor

látták, hogy a felborult autó vezetője halálos csapdába esve feküdt az autója alá szorulva. 

Természetesen a konvojt rögvest leállították, és a közelben álló civilek segítségével akcióba kezdtek az idős férfi életéért: 

– Az ottaniak közül páran rögtön hívták a mentőket, míg a fegyőrök konvoja félreállt, addig az oda sereglett emberek közül többen tartották a kocsit, hogy addig is, amennyire csak lehet, leemeljék a férfiről – mondta egy, a helyszínen lévő helyi férfi – A fegyőrök is rögtön segíteni kezdtek, mindenki, aki aznap ott volt, egy hős, csupa nagybetűvel.

Sem a civil segítők, sem pedig a fegyőrök nélkül nem ment volna, ha nincsenek ott, akkor a férfi lehet, hogy már nem él. Igazi csapatmunka volt– szögezte le a férfi. 

Míg emberei és a civilek a férfi életéért küzdöttek, a biztonsági osztályvezető-helyettes a mentőkkel tartotta folyamatosan a kapcsolatot, instrukcióikat követve végül a fegyőrök együttes erővel megemelték a kocsit, és sikerült kiszabadítani a csapdából a beszorult férfit. Szerencsére ezután a rendőrök és a mentők is rekord idő alatt a helyszínre értek, a zsaruk a helyszín biztosítását, míg a mentők a sérült kezelését vették át a rögtönzött életmentőktől. Információink szerint a fegyőrök és a civilek hősies megmozdulásának köszönhetően a férfit végül kórházba szállították, és úgy tudni, hogy az állapota stabil. 

– Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy ilyen összefogás történt. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, aki részt vett a mentésben, és reméljük, hogy a balesetet szenvedő férfi is felgyógyul majd – mondták a helyiek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek