Aktuális

Vérbe torkollott a vita: ezért szúrta hasba élettársát egy angyalföldi férfi

Bors

Létrehozva: 2021.06.11.

A férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.

Forrás: Ügyészség

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az a 42 éves férfival szemben, aki megkéselte az élettársát azért, mert nem nézte el neki, hogy lopott.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolatban éltek egy XIII. kerületi lakásban. Együttélésüket konfliktusok terhelték, amelyek a férfi részéről esetenként tettlegességig is fajultak. Ezek miatt ellene több esetben büntetőeljárás is indult.

A nő 2020. október 16-án napközben bejelentést tett a rendőrségen amiatt, hogy élettársa aznap egy XIII. kerületi építkezésről eltulajdonította az egyik dolgozó táskáját, amelyet ezután otthon a mosógépben rejtett el. A kiérkező rendőrök megtalálták a táskát, igazoltatták a férfit, és miután megállapították, hogy a táskát valóban az építkezésről vitték el, szabálysértési eljárást kezdeményeztek a férfival szemben.

A férfi az esti órákban számon kérte élettársát amiatt, hogy korábban kihívta a rendőröket, majd szidalmazni kezdte őt. Ennek során a férfi magához vett egy kést és azzal egy alkalommal megszúrta a nőt a hasán.

Ezt követően a férfi a sebre kötszert rakott, azzal próbálta a vérzést csillapítani, de eredménytelenül. Mentőt azonban a nő kérése ellenére sem hívott, aki végül a szomszédban lakó gondnoktól kért segítséget. A gondnok értesítette a rendőröket és a mentőket.

A férfi ezután még igyekezett a támadás nyomait eltüntetni, felmosott, rendet tett, majd magához vette a kést és azzal együtt elhagyta a lakást. A kést az egyik közeli kukába dobta. Ezután visszament volna a lakásba, de az időközben kiérkezett rendőrök még az épület előtt elfogták - írja az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek