Aktuális

Áradnak a panaszok a „Nyóckerből” – Drogostanya, hajléktalantábor lett az egész kerület

Bors

Létrehozva: 2021.06.15.

A Metropol múlt heti cikke nyomán óriási kommentáradat indult el a Facebookon: sok százan erősítették meg a tapasztalataikat arról, hogy visszatért a régi, szörnyű „Nyócker”.

Forrás: Máté Krisztián

Józsefváros hanyatlik: az évekkel ezelőtt elindult pozitív, fokozatosan javuló tendencia mára megfordult, és minden visszarendeződik a jól ismert régi állapotba. Múlt héten helyi lakosok mesélték el a Metropolnak, hogy mi folyik az utcákon: hajléktalonok és drogosok piszkítanak a járdára, miközben nyílt titok, hogy hol lehet különböző drogokat beszerezni.

Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere is megosztotta a Facebook-oldalán a Metropol cikkét. A poszt alatt több száz felháborodott és csalódott kerületi lakos mesélte el saját elkeserítő történetét: sajnos ilyen is most józsefvárosinak lenni…. A hozzászólások lehangoló képet festenek a megújulása miatt egykor csodált városrészről.

Aki fizetne is a polgárőrségnek

„Ahogy átfutottam, minden komment azt panaszolja, amit én is látok a Baross utcában. Drogosok, emberi ürülék, törött sörösüvegek, kibírhatatlan a helyzet. Nem lehet külső segítséget kérni? Rendőrség vagy valami polgárőrség szerűt alapítani? Én járőrözni biztosan nem megyek, de utalok szívesen havonta. A Baross Koszorú sarkán kulminál a helyzet, a dohánybolt és az italbolt egymás mellett egy hányástengert eredményez.”

Aki elköltözne, de nem tud

„Egy szónak is száz a vége, ez botrány ami itt van a Blahától a Telekiig, és a mellékutcákban is, én 17 évig éjszaka jártam munkából haza minden nap, a kutya nem szolt hozzám. Most nem merek visszamenni a munkahelyemre, mert csak drogos alkoholistát, csöveseket, rablókat, link embereket lehet látni. Közel 35 éve lakom itt, és ahogy szerettem itt élni, úgy undorodom, és ha lehetne, el is költöznék, de sajnos nem lehetséges”

Aki itt él 50 éve

„Szívemből szólt. Itt élek 50 éve. Tudom milyen volt régen, és mivé fejlődött Kocsis Máté idejében. Büszkeség volt itt élni. Csécsei Béla után lett óriási fejlődés. Ami most van, az katasztrofális. Nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni.”

Aki inkább elköltözött

„Én itt lakóként állítom, hogy valóság a pusztulás újra a környéken. Mi elköltözünk emiatt. Hallgatom és olvasom a Józsefvárosi emberek panaszait. Rengeteg van, aki elégedetlen. Sokkal több, mint akinek ez jó így, ahogy van. Ekkor merül fel bennem a kérdés hogy: ki a jóisten szavazott erre a vezetésre???”

Aki siratja Józsefvárost

„A Nyóckerből Józsefvárossá virágzott a kerület. Szomorú látni, ahogy mindent tönkretesz az új társulat.”…  „Sajnos a romlás egész Budapestre érvényes.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek