Aktuális

Csodájára járnak a polipasztalnak - saját fejlesztésű anyagból készítette Tamás

Bors

Létrehozva: 2021.06.28.

Horváth Tamás az extrém dolgok megszállottja, legalábbis az esztétika területén. A 48 éves férfi többek között épületszobrászként dolgozik, mely munkája során a legkülönbözőbb dekorációs megbízásokat valósítja meg: a múlt héten számtalan közösségi lájkot bezsebelő polipasztala mellett a Bors sem tudott elmenni – elismerő – szó nélkül.

Tamás elsősorban a keleti motívumok rajongója, de mindent elvállal, amiben meglátja a kihívást. Ami a polipasztal ötletét illeti, nem árult zsákbamacskát: – Az interneten láttam egy hasonlót fémből és nagyon megtetszett, neki láttam hát egy saját darab megtervezésének az általam ismert, használt, illetve fejlesztett anyagokból – mesélte el a művész, aki szintén szobrász vénával megáldott kollégájával, sőt, barátjával együtt álmodta meg, valamint keltette életre, azaz a lehető legélethűbbre az asztalt.

Van új a nap alatt

Talán nem mellékes a tény, miszerint a műremek megalkotásakor a Tamás által alkalmazott és országszerte forgalmazandó polimergipsz a kivitelező saját fejlesztése. A közel sem mindennapi berendezési tárgy nyilván a nappaliját ékesíti, a képeken látható 14, illetve 11 éves lányok pedig természetesen az ő gyermekei, akik a jelek szerint mindketten sikeresen örökölték apjuk fantasztikus kézügyességét. Az eredetileg faipari végzettséggel rendelkező Tamás jelenleg kutató -fejlesztő pozíciót tölt be egy osztrák tulajdonú cégnél, ahol a korábbi gyakorlattól eltérően nem égetéses technikával, hanem a szintén az általa szabadalmaztatott geopolimer alapon gyártják az Európa legnívósabb kandallóihoz szánt tűzálló samott téglát – szinte egyedülálló módon a világon.

Nyomában kullog a nyugat

– Két engem inspiráló vegyész is élt a közvetlen rokonságomban, akik mellett felnőve rengeteget tanulhattam erről a területről – emlékezett vissza a kezdetekre Tamás, olyan különleges tűzálló festéket is dolgozott már ki az osztrákoknak, melynek kifejlesztését a 40 vegyészt foglalkoztató sógorok 15 év alatt sem voltak képesek megugrani.

A hétköznapinak nemigen mondható kreativitással megáldott férfi legújabban nem csupán egyesek számára kifejezetten ijesztő polipasztalával kápráztatja el a nagyérdeműt: a férfi egy új vállalkozás ötletét dédelgetve ugyancsak saját know-how-t alkalmazó dizájnos betonmosdókon is dolgozik, melyek színpompás világát csodálva bárki szívesen mosná tisztára esetlegesen bekoszolt kezét...

Lépten-nyomon belebotlani

Mindenesetre míg azok piacra nem kerülnek: aki az idei nyáron a siófoki bulinegyedben szabadul majd meg a fáradt gőztől, az a sétányon álló „golyós” szökőkútnál felfrissülve Tamásról is megemlékezhet, elvégre ahogyan megannyi épület lélegzetelállító dekorációja, az üvegszál betonból készült alkotás is az ő kezének munkáját dicséri.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek